Kranj
332 ogledov

V Kranju so mladi razvijali svoje inovativne zamisli

Gorenjski hekaton 2023, Kovačnica, Kranj arhiv Kovačnica Kranj
V Kovačnici v Kranju je potekal Gorenjski hekaton, kjer so mladi inovatorji dokazovali svojo kreativnost in sposobnost reševanja izzivov.

Gorenjski hekaton so organizirali v sodelovanju s podjetji, združenimi v programu Bionika, in Mestno občino Kranj. Gorenjski hekaton je udeležencem ponudil priložnost, da razvijajo svoje inovativne zamisli, sodelujejo s podjetji ter se učijo od izkušenih mentorjev, podjetjem pa svež pogled na predstavljene izzive, uvid v nabor perspektivnih mladih iz bližnje okolice. Sodelovalo je 11 ekip iz različnih šol in fakultet, vključno z Gimnazijo Kranj, Gimnazijo Franceta Prešerna Kranj, Gimnazijo Škofja Loka, Šolskim centrom Kranj, Ekonomsko fakulteto, Filozofsko fakulteto ter Fakulteto za organizacijske vede. Ekipe so reševale izzive podjetij Lotrič Meroslovje d.o.o., Iskraemeco d.d., Kontron d.o.o. in Kovačnica – podjetniški inkubator Kranj.

Sodelujoči so se čez dan soočili z izbranimi izzivi, mentorji pa so jih vodili skozi brainstorming, raziskavo problema, pripravo rešitev in vizualnih predstavitev ter končno pripravo pitcha. Dogodek je prinesel tudi priložnosti za mreženje in izmenjavo izkušenj s strokovnjaki iz sodelujočih podjetij, in sicerRomanom Kužnarjem iz Kontrona, Klemenom Žbontarjem iz Iskraemeca ter Klemenom Čufarjem in Katjo Lotrič Kejžar iz Lotrič Meroslovja.

Ocenjevalci vizualnih predstavitev in pitchev so bili Ana Vizovišek in Tomaž Lanišek iz Mestne občine Kranj, Katja Lotrič Kejžar iz podjetja Lotrič Meroslovje, Andrej Ciglič iz Iskraemeca, Janez Öri iz podjetja Kontron in Nives Justin, vodja Kovačnice. Zmagovalne ekipe, ki so prejele nagrade v skupni vrednosti 2.400 evrov, pri čemer je prvo mesto prineslo 1.200 evrov, drugo mesto 800 evrov in tretje mesto 400 evrov, so bile Loški mnogoceličarji iz Gimnazije Škofja Loka s prvim, LET iz Gimnazije Franceta Prešerna z drugim in Iskra iz Šolskega centra Kranj s tretjim mesto.

"Ko se boste naslednjič vprašali, kaj lahko narediti v 10-ih urah, se spomnite na prvi Gorenjski hekaton. Inovativne rešitve, ki so se rodile, če smo popolnoma iskreni, zgolj v 4-ih urah, so osvetlile prihodnost gorenjskega podjetništva. Zahvaljujem se sodelujočim ekipam, mentorjem, partnerjem ter še posebej celotni kovaški ekipi, da ste s svojim entuziazmom doprinesli k uspešni izvedbi dogodka. Naj se od dobrih idej iskri še naprej," je ob tem zaključila Taja Nograšek, glavna organizatorka dogodka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.