Kranj
206 ogledov

V Kranju so se zbrali kranjski talenti

Saša Despot / Mediaspeed
V Letnem gledališču Kranj so počastili kranjske odličnjake in prebojnike.

V lanskem šolskem letu je bilo v Mestni občini Kranj 316 izstopajočih učenk in učencev oziroma dijakinj in dijakov, v letošnjem pa na devetih osnovnih, v petih srednjih in v Glasbeni šoli Kranj skupno kar 337. "Toliko različnih talentov na kupu, več kot 300 vas je! To je res več kot dobra novica za Kranj, na krilih take generacije se nam ni treba bati za svetlo prihodnost. V Kranju smo zelo ponosni na vse vas in prepričan sem, da bomo o vas govorili, brali, slišali tudi, ko boste odrasli – kot govorimo o številnih izjemnih posameznicah in posameznikih iz Kranja in okolice. Nejca žal ni več z nami, a je bil vzor vztrajnosti, osebne svobode in ambicioznosti pri zastavljanju ciljev v lastnem življenju, Tadeja pa je kljub mladosti po boju na štirih olimpijadah zmagala na življenjski olimpijadi – premagala vse težke trenutke, se vedno znova in spet postavila na noge. Bodite tudi vi močni in vztrajni na vaših nadaljnjih poteh. In če zaključim kar z naslovom dokumentarnega filma o Nejcu Zaplotniku: Sanjajte le velike sanje," je v govoru povedal kranjski župan Matjaž Rakovec.

Na odru sta se mu pridružili in pozneje sodelovali v sproščeni okrogli mizi tudi gostji, Mojca Zaplotnik Jamnik in nekdanjo biatlonko Tadeja Brankovič, saj so v MOK izjemnim mladenkam in mladeničem podarili knjigi – Peto olimpijado Tadeje Brankovič oziroma Alpinistični dnevnik Nejca Zaplotnika. Zaplotnik Jamnikova jim je zaželela predvsem, naj bodo pri tem, kar počnejo, strastni in neustavljivi, izrazila pa zadovoljstvo, da so se v MOK odločili mladim podariti prav Nejčevo knjigo. "Z izkupičkom od prodaje knjig bomo omogočili, da bodo šli lahko v gore tudi ljudje s posebnimi potrebami – slepi, gluhi, gibalno ovirani … Prav je, da naredimo kaj dobrega za ljudi, ki potrebujejo pomoč," je povedala.

 | Avtor: Saša Despot / Mediaspeed Saša Despot / Mediaspeed

Danes je župan Rakovec posebej sprejel še odličnjake in prebojnike OŠ Janeza Puharja Kranj – center, ker so bili včeraj na končnem izletu. V teh dneh pa so z maturo polno zaposleni tudi dijaki zaključnih letnikov, devetošolci pa z valetami. "Potem pridejo zaslužene počitnice – odpočijte si in v jeseni s polnimi jadri naprej," jim je vsem skupaj še zaželel župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.