Kranj
983 ogledov

V Kranju zbirajo participativne projekte v letu 2024

Jošt Gantar
Kranjčanke in Kranjčani lahko do 10. oktobra 2023 glasujejo za predloge projektov v participativnem proračunu v letu 2024.

Že tretjič Mestna občina Kranj (MOK) občanke in občane prosi za sodelovanje pri naboru projektnih projektov za izvedbo iz sredstev participativnega proračuna, tokrat za leto 2024. Investicijske predloge za posamezne krajevne skupnosti je strokovna komisija natančno pregledala in izvedljive uvedla za glasovanje. "Velika zahvala za vse predlagane projekte, za vaš trud, da tudi z manjšimi investicijami in izboljšavami razvijate svoj kraj. Prav vsi predlogi so odličen nabor potreb vaše neposredne okolice in bodo v pomoč tudi pri načrtovanju naslednjih participativnih proračunov," je povedal kranjski župan Matjaž Rakovec.

Občani lahko do 10. oktobra 2023 odločajo o porabi 624.000 evrov proračunskih sredstev MOK za investicijske projekte po njihovem izboru, ki jih bodo izvedli v letu 2024. Odločali bodo za oddane predloge projektov, ki so izvedljivi, zakoniti, v pristojnosti občine in ustrezajo predpisanim pogojem za uvrstitev v participativni proračun. Seznam predlogov projektov za glasovanje je objavljen na spletni strani projekta www.predlagaj.kranj.si. Prav tako je v gospodinjstvih in na spletni strani MOK objavljen tudi v Kranjskih novicah.

O predlogih projektov lahko odločajo vsi občanke in občani s stalnim prebivališčem v MOK, stari vsaj 16 let in več. Svoj glas lahko oddajo enkrat za projekt v krajevni skupnosti stalnega prebivališča, in sicer preko spletnega mesta oziroma aplikacije predlagaj.kranj.si ali 4. oktobra 2023 od 8.00 do 17.00 in 5. oktobra 2023 od 8.00 do 15.00 osebno na sedežu MOK, kjer bo za izpolnjevanje na voljo tudi pomoč.

Po 10. oktobru 2023 bodo nato občani lahko na spletnem mestu predlagaj.kranj.si preverili izglasovane projekte, v letu 2024 pa spremljali njihovo izvedbo. "Poskrbeli bomo, da bo posodabljanje napredka izvedbe projektov sprotno," so še dodali na MOK.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.