Kranj
116 ogledov

V prometu je pomembno imeti ustrezno razdaljo za večjo prometno varnost

Prikazovalnik varnostne razdalje v prometu v naselju Hrastje, Kranj arhiv Mestna občina Kranj
V Kranju je že nekaj časa opazen nov sistem za opozarjanje voznikov o ustrezni varnostni razdalji na cesti.

Sistem za opozarjanje voznikov o ustrezni varnostni razdalji na cesti se nahaja na lokalni cesti v naselju Hrastje v smeri Kranja. Postavila ga je Mestna občina Kranj (MOK) s ciljem zagotavljanja večje varnosti v prometu. Neustrezna varnostna razdalja je namreč razlog za kar tretjino vseh prometnih nesreč, ki se zgodijo na naših cestah.

"S pomočjo kamere prepoznava varnostno razdaljo voznikov in preko aktivne LED prikazovalne table opozarja na prekratko varnostno razdaljo," so o delovanju prikazovalnika povedali na MOK, ob tem pa dodali: "Nova pridobitev ni namenjena sankcioniranju voznikov, temveč izobraževanju in osveščanju, kako pomembno je imeti v prometu ustrezno razdaljo za večjo prometno varnost."

Prikazovalnik sta financirali MOK in Zavarovalnica Triglav. Prve ugotovitve kažejo, da sistem učinkuje pozitivno, saj je delež vozil s prekratko varnostno razdaljo kmalu po postavitvi prikazovalnika padel s 13 odstotkov na približno 5 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.