Kranj
1142 ogledov

V Vinski poti v rovih pod starim Kranjem imajo na voljo le še nekaj vstopnic

Vinska pot v rovih pod starim Kranjem arhiv Zavod za turizem in kulturo Kranj
Tudi letos bo v rovih pod starim Kranjem potekala tradicionalna prireditev Vinska pot, ki obišče ogromno obiskovalcev.

Zavod za turizem in kulturo (ZTK) Kranj v rovih pod starim Kranjem vsako leto pričakuje vinarje slovenskih vinorodnih področij. Vinska pot je dolga 1.300 metrov, z vhodom na Jelenovem klancu in izhodom na Pungertu. Obiskovalci ob nakupu vstopnice prejmejo kozarec, vrečko za kozarec in vrečko, v katero lahko obiskovalci pospravijo nakupljene dobrote. Vinska pot v Rovih Kranj postavlja na zemljevid najuspešnejših enološko-gastronomskih dogodkov.

Do zdaj se je v rovih predstavilo že več kot 210 različnih vinarjev, dogodek pa vsako leto obišče preko 5000 ljubiteljev vinske kapljice. Ponudbo odličnih vin dopolnjujejo še siri, krušni izdelki in mesnine. Poleg tega se posamezna vinorodna območja predstavijo tudi s turistično ponudbo, gastronomijo in kulturnim programom.

Ambasadorka letošnje Vinske poti je aktualna Vinska kraljica Slovenije Maja Pečarič. Glavna rdeča nit prireditve je podučiti obiskovalce o vinu in kulturi pitja ter predstaviti različne vinske sorte, ponudnike, njihovo delo in izdelke. Poleg vina, sirnih, krušnih in mesnih izdelkov bodo z nami tudi ponudniki oljčnih olj ter različnih sladkih in slanih izdelkov. Tudi tokrat bodo prisotni tudi Rokovnjači z Besnice s ponudbo kostanja, legendarne gobove paštete in z zgodbami, ki jih ponuja ta kranjski okoliš.

"Na voljo je le še 230 vstopnice za Vinsko pot. Zagotovite si svojo vstopnico na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrol servisih. Termini, ki so še možni, pa so v petek, 17. november 2023, ob 15.00 in 15.30, v soboto, 18. november 2023, ob 13.00, v petek, 24. november 2023, ob 15.00, medtem ko so vstopnice za soboto, 25. november 2023, že razprodane,« so povedali na ZTK Kranj, ob tem pa še dodali: »Kot evropska destinacija odličnosti 2023 na dogodkih sledimo trajnostni noti. Obiskovalce spodbujamo, da v mesto pridejo na trajnostni način, recimo s kolesom, peš, javnim prevozom ali souporabo vozil. Dogodke izvajamo z uporabo povratnih eko-kozarcev in ločenim zbiranjem odpadkov."

Vinska pot v rovih pod starim Kranjem | Avtor: arhiv Zavod za turizem in kulturo Kranj arhiv Zavod za turizem in kulturo Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.