Kranj
462 ogledov

Velika nagrada Kranja spet v Italijo

55. VN KRANJA I GP KRANJ POWERED BY I FEEL SLOVENIA, EDOARDO ZAMPERINI Luka Vovk
Ljubitelji kolesarstva so konec tedna napolnili Kranj. Tako v soboto kot v nedeljo so navijali za kolesarje, ki so osvojili nagrade na nočnem kriteriju in Veliki nagradi Kranja.

V središču Kranja se je ta konec tedna ponovno zbralo veliko število kolesarskih navdušencev. Že v soboto zgodaj popoldan so se pomerili dečki in deklice, mlajši in starejši mladinci in mladinke ter članice. Tudi otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva, vsako leto odpeljejo krog, tako da začutijo utrip kolesarskega športa. V nočnem kriteriju, atraktivni dirki po ulicah Kranja, pa si je zmago priboril Aljaž Jarc iz Adrie Mobil, drugo mesto je zasedel Dominik Neuman, tretji pa je bil kolesar Cycling team Kranj Luka Turkulov. Še pred startom je svojo tekmovalno pot pred domačimi navijači zelo čustveno sklenil Jan Polanc.  

NOČNI KRITERIJ, KRANJ 2023, JAN POLANC | Avtor: Luka Vovk Luka Vovk

NOČNI KRITERIJ, KRANJ 2023 | Avtor: Luka Vovk Luka Vovk

V nedeljo pa se v Kranju potekala že 55. Velika nagrada Kranja I GP Kranj powered by I FEEL SLOVENIA, najstarejša mednarodna kolesarska dirka v Sloveniji. Tudi letošnji zmagovalec prihaja iz Italije – član ekipe Zalf Euromobil Fior, Edoardo Zamperini, ki je bil v pobegu šestih kolesarjev najmočnejši v zaključnem sprintu. Zmagovalec letečih ciljev pa je postal domačin Jaka Primožič, član avstrijske ekipe Hrinkow Advarics.

55. VN KRANJA I GP KRANJ POWERED BY I FEEL SLOVENIA, JAKA PRIMOŽIČ | Avtor: Luka Vovk Luka Vovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.