Kranj
18374 ogledov

Veter v Kranju in okolici ruval drevesa in odkrival strehe

Neurje v Kranju
1/6
Janez Černe
Neurje, ki je včeraj popoldan zajel Kranj in okolico, je ruvalo drevesa in odkrivalo strehe.

Včeraj popoldan je neurje z močnim vetrom v občini Kranj podrlo številna drevesa in odkrilo več streh na objektih. Poleg poklicne Gasilsko reševalne službe (GARS) Kranj je bilo aktiviranih vseh 16 Prostovoljnih gasilskih društev v občini. Skupaj je sodelovalo preko 150 gasilcev, posredovali pa so na več kot 120 intervencijah. Po večini je šlo za odkrite strehe in podrta drevesa. "V večini smo sanirali in pokrivali strehe ter podirali podrta drevesa," je povedal poveljnik GARS Kranj Andraž Šifrer.

Veliko težav so imeli tudi v okoliških krajih okrog Kranja. V Preddvoru je bilo tako na terenu vseh okoli 30 razpoložljivih prostovoljnih gasilcev, je za STA povedal tamkajšnji župan Rok Roblek. "Prišel je tako čuden vrtinec vetra, da so po ulicah leteli smetnjaki, z objektov je odnašalo dele opažnih sistemov, padala so tudi stoletna drevesa," je pojasnil župan. Med najbolj kritičnimi bo sanacija ostrešja na preddvorskem vrtcu, kjer je močan sunek vetra podrl gradbeni oder na sončno elektrarno na strehi vrtca. Otroci, ki so bili v tem času v vrtcu, sicer niso bili ogroženi, saj so paneli predrli le zgornjo plast kritine, vendar pa bo pri odstranjevanju in sanaciji poškodovanih panelov treba paziti, da ne bi prišlo do kakšnih težav z elektriko.

Neurje je na Gorenjskem povzročilo tudi težave v preskrbi z električno energijo. Kot so sporočili iz Elektra Gorenjska, je neurje povzročilo kratkotrajne prekinitve približno 5000 uporabnikom v dolini Radovne, okolici Posavca, Tržiča ter v vaseh pri Preddvoru.

"Zaradi včerajšnjega neurja interventne in vzdrževalne službe odpravljajo posledice in se trudijo vzpostaviti normalno prevoznost cest. Svetujemo, da se na območja, ki jih je prizadelo neurje ne odpravljate in s tem omogočite službam nemoteno opravljanje dela. Cesta v Krmo in Kot, na območju Zgornje Radovne v Občini Kranjska Gora, je po podatkih interventnih služb, danes od 5. ure do nadaljnjega zaprta, zaradi sečnje dreves in vzpostavitve prevoznosti," pa so sporočili s Policijske uprave Kranj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.