Kranj
2675 ogledov

Vrhunec poletja s Kranfestom

Kranjfest, klinarika, Glavni trg v Kranju Zavod za turizem in kulturo Kranj
Kranjske ulice bo konec tedna spet oživel Kranfest.

Julij se v Kranju že vrsto let končuje s festivalom za staro in mlado, s programom za vse okuse. Kranfest je najbolj vroč poletni festival v mestu, ki združuje kulturne dogodke in zabavni program, koncertne poslastice in kulinarična doživetja, aktivnosti za otroke in tržnično ponudbo z domačo in umetno obrtjo ter lokalnimi dobrotami. Razteza se po različnih lokacijah v starem mestnem jedru. Program, ki bo potekal 28. in 29. julija 2023, je barvit, kot so barvita kranjska prizorišča.

Tako petek kot sobota bosta v znamenju kulinarike, saj bo v petek od 12.00 ter v soboto od 10.00 na Glavnem trgu Karavana okusov. Za najmlajše in za tiste po srcu bo oba dneva na Slovenskem trgu od 16.00 lunapark, v soboto pa bodo otroci lahko uživali tudi na otroškem Kranfestu v gradu Khislstein. Na parkirišču Stara Sava vse dni poteka še Srednjeevropsko prvenstvo MEVZA Championship Tour v odbojki na mivki.

Večeri bodo v znamenju koncertov in različnih kulturnih dogodkov. V petek, 28. junija 2023, bo ob 19.30 pred Mestno knjižnico Kranj stand up za otroke z Boštjanom Gorenc – Pižama, na trgu pred Prešernovim gledališčem bodo nastopili Nipke in The Nipples ter Manouche, v Letno gledališče Khiselstein pa ob 21.00 prihajajo Bajaga & Instruktori. Za smeh bodo ob 21.00 na Plečnikovem stopnišču poskrbeli Boštjan Gorenc – Pižama, Sašo Stare – Saško in Rok Bohinc – Bohn s stand upom, YU fešta pa bo obiskovalce razveselila v Klubar Gastropubu. Za dobro vzdušje bodo v mestu poskrbeli še Scats na vrtu Cafe galerije Pungert, Plavi Ponedeljak pred Terasa barom in skupina Belin na Maistrovem trgu.

Večerno dogajanje bo pestro tudi v soboto, 29. junija 2023. Parni Valjak Tribute, Marko Vozelj in Mojstri bodo od 20.00 za zabavo skrbeli na trgu pred Prešernovim gledališčem, medtem ko bo ob 21.00 v Letnem gledališču Khislstein pela priljubljena zasedba Mrfy. Classic house party bo v Klubar Gastropubu, za ulične koncerte pa bodo poskrbeli KočevSKA orkestra na vrtu Cafe galerije Pungert, Nika S. pred Terasa barom in Repovž trio na Maistrovem trgu. Posebno doživetje bo ob 22.00 tudi ognjeni show, ki bo na Plečnikovem stopnišču.

Tako v petek kot v soboto zvečer bo ob 20.00 in 21.00 ogled Info centra SOS Proteus, ob 20.30 in 21.30 ogled rovov pod starim Kranjem, vse do 22.30 pa tudi ogled zvonika cerkve sv. Kancijana in tovarišev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.