Kranj
1627 ogledov

Za investicije v posameznih kranjskih krajevnih skupnostih na voljo skupno do 24.000 evrov

Mestna občina Kranj je objavila izglasovane predloge projektov v okviru participativnega proračuna 2024 za vseh 26 krajevnih skupnosti (KS).

Mestna občina Kranj (MOK) je od 3. maja 2023 do 30. junija 2023 zbirala projektne predloge za participativni del proračuna za leto 2024. Občanke in občani so podali 139 predlogov projektov. Te je pregledala komisija in preverila, ali so izvedljivi oziroma ali so skladni z zakonodajo, v pristojnosti občine, finančno ovrednoteni med 2.500 in 24.000 evri in če ustrezajo drugim predpisanim pogojem za uvrstitev v participativni proračun. Skupno je komisija potrdila 76 projektnih predlogov, za katere so lahko občanke in občani glasovali znotraj svoje krajevne skupnosti med 1. in 10. oktobrom 2023. Rezultati glasovanja so na voljo na predlagaj.kranj.si.

V vsaki od skupno 26 krajevnih skupnosti bo MOK izvedla projekte, ki so na glasovanju prejeli največ glasov. Na voljo za investicije je skupno do 24.000 evrov z DDV-jem, kolikor je v okviru participativnega proračuna MOK za leto 2024 namenjeno posamezni krajevni skupnosti. V štirih krajevnih skupnostih so največ glasov prejeli predlogi o postavitvah miz za namizni tenis na šolskih igriščih, in sicer KS Bratov Smuk, KS Kokrica, KS Primskovo in KS Zlato polje. V KS Goriče je največ glasov prejela namestitev dvigala v Domu KS Goriče, v KS Britof ureditev košarkarskega igrišča Britof, v KS Trstenik asfaltiranje poti ob potoku Pangrščica–Trstenik, v KS Žabnica ureditev nove čakalnice na avtobusnem postajališču in tako naprej.

"Participativni proračun občankam in občanom daje možnost predlagati in nato izbrati investicije v krajevni skupnosti, v kateri prebivajo. V MOK deluje 26 krajevnih skupnosti in vsaka je pomembna za celotno občino. Pravimo, da so krajevne skupnosti srce občine. Prebivalci teh pa sami najbolje vedo, kaj potrebujejo v svojem mikrookolju. Zato verjamem, da bodo predlogi, ki so jih izbrali in izglasovali v okviru participativnega proračuna 2024, prispevali k še boljšemu vsakdanu vseh nas," je ob tem povedal župan Matjaž Rakovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.