Kranj
88 ogledov

Zaradi posledic poplav tudi v Kranju prijave škode na kmetijskih pridelkih

Škoda na kmetijskih pridelkih arhiv Občina Škofja Loka
Mestna občina Kranj je na podlagi Sklepa Uprave za zaščito in reševanje začela z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na kmetijskih pridelkih zaradi posledic poplav za obdobje od 3. do 6. avgusta in od 28. do 31. avgusta 2023 na prizadetih območjih katastrskih občin in prizadetih kulturah.

Oškodovanci lahko škodo prijavijo tako, da izpolnijo predpisani Obrazec 2 - Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči, ki je dostopen na spletni strani kranjske občine. Prijave škode bo Mestna občina Kranj (MOK) zbirala do vključno petka, 17. novembra 2023.

"Obrazec 2 mora biti obvezno dvakrat podpisan s strani oškodovanca in vsebovati ime in priimek nosilca kmetijskega gospodarstva, davčno številko in naslov nosilca, KMG-MID iz registra kmetijskih gospodarstev, GERK – številko GERK-a, vrsto kulture in šifro s seznamom priznanih kultur iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode, poškodovanost z dejanskim odstotkom poškodovanosti ter površino poškodovane kulture. Pred izpolnitvijo prijavnega obrazca predlagamo, da si prijavitelji natančno preberejo navodila za izpolnjevanje," so sporočili iz MOK. Izpolnjen in dvakrat podpisan obrazec lahko nato oškodovanec dostavi v Sprejemno pisarno MOK v času uradnih ur ali pošlje na naslov Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, z dopisom »Prijava škode na kmetijskih pridelkih – Neurje s točo 2023«.

Pri prijavi škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih se upošteva 45. člen Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode, ki določa, da se škoda na kmetijskih pridelkih, ki jo povzročajo neugodne vremenske razmere, ocenjuje na kmetijskih pridelkih, določenih v objavljenem seznamu kmetijskih pridelkov, če je uničenega več kot 30% običajne letne kmetijske proizvodnje kmetijskega pridelka na posameznem kmetijskem gospodarstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.