Kranj
6118 ogledov

Železniška postaja Kranj in staro mesto bosta povezana po planu

Most čez Savo v Kranju, dela, Železniška postaja Kranj - Jelenov klanec M. Ha.
Dela na mostu čez Savo, od Železniške postaje Kranj do Jelenovega klanca, potekajo po načrtu.

V Kranju še vedno potekajo dela na mostu čez reko Savo od kranjske železniške postaje do Jelenovega klanca. "Navkljub nenehnim izzivom, ki jih prinašajo dela take vrste, dela še vedno potekajo v skladu s terminskim planom," so ob tem povedali na Mestni občini Kranj (MOK). Dela bodo tako predvidoma zaključena konec novembra. Načrtovana je tudi izgradnja kolesarske povezave na relaciji Zlato polje–Železniška postaja Kranj. Vrednost investicije je slabe 3 milijone evrov, pri čemer bo prispevek MOK dobra 2 milijona evrov, 800.000 evrov pa bosta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. "Ta znesek vključuje tudi prej omenjeno gradnjo kolesarske povezave z rekonstrukcijo križišča pri Železniški postaji Kranj," še dodajajo na občini.

"Za rekonstrukcijo mostu na Ljubljanski cesti smo se odločili, ko smo ob projektiranju kolesarske povezave 7 – od Železniške postaje Kranj do Zlatega polja z rekonstrukcijo državnega križišča pri postaji – ugotovili, da je most v slabem stanju in potreben celovite obnove. Večkrat smo ponovili razpis za izvajalca in v tretje nam je uspelo," je ob tem rekel tudi kranjski župan Matjaž Rakovec.

Obnovljeni most bo enakih dimenzij kot sedanji, bo pa po njem potekala enostranska dvosmerna kolesarska pot. Javno razsvetljavo bodo namestili ob strani mostu in tako ne bo posegala v površine za pešce, ob tem pa bodo zamenjali in obnovili tudi komunalno infrastrukturo, ki poteka znotraj mostu. Nova bo tudi celotna ograja, ki bo podobna tisti ob prvotni izgradnji mostu. Novi most bo tako imel arhitekturne elemente starega Petrovega mostu, ki je bil porušen ob umiku kraljeve vojske v 2. svetovni vojni.

Most čez Savo v Kranju, Železniška postaja Kranj - Jelenov Klanec | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.