Kranj
177 ogledov

Želijo urediti križišče pri Podružnični šoli Žabnica

Podružnična šola Žabnica OŠ Stražišče Kranj
V Žabnici bi radi uredili križišče pri tamkajšnji šoli.

Že več kot desetletje je želja krajanov Žabnice, da se končno uredi križišče pri Podružnični šoli Žabnica. V uresničitev tega predloga je bilo v preteklih štirih letih vloženega veliko napora tako uprave kot tudi sveta krajevne skupnosti. Predstavniki države, občine in projektanta so podrobneje predstavili projekt, ministrstvo za infrastrukturo bo njegovo izvedbo začelo v prihodnjem letu. Predhodno je treba še odkupiti zemljišča.

Namen ureditve je, da bi lokalnim prebivalcem zagotovili večjo varnost v prometu, hkrati bi uredili tudi obe avtobusni postaji. Eno je Mestna občina Kranj v preteklem letu že sprojektirala v okviru projekta ELENA, avtobusno postajo nasproti šole pa končuje država. Mestna občina je naročila projektno nalogo, ki je s strani države že potrjena, da bi potekala tudi kolesarska povezava s pločnikom od Žabnice do Labor, hkrati pa bi to bil del državne kolesarske poti.

Komentarjev 1
  • cene12 15:13 14.november 2023.

    Najprej je potrebno narediti obvozno cesto Trata Meja in na cesti Kranj Škofja loka omejiti tovorni promet po bo marsikaj rešeno. Prav zanima kdo zavira izgradnjo te 3km nezahtevne ceste.