607 ogledov

Kviz: kakšna je vaša ljubezen?

Se hitro zaljubi? (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V spodnjem kvizu lahko malo zares in malo za šalo preverite, kakšen je vaš odnos do ljubezni.

1. Ste na poti do doma svojega partnerja, kamor vodita dve poti. Prva do tja je zelo hitra, ampak tudi zelo dolgočasna. Druga je bistveno daljša, toda ob poti je veliko slikovitih prizorov. Katero boste izbrali?

  • Dolgo.
  • Kratko.


Pot predstavlja vaš odnos do zaljubljanja. Če ste izbrali daljšo, pomeni, da si vzamete čas in se ne zaljubite tako zlahka. Če ste izbrali krajšo, pa vam lahko nekdo zlahka zmeša glavo.

2. Na poti vidite dva grma vrtnic. Eden je poln rdečih, drugi pa belih cvetov. Odločili ste se, da boste za svojega partnerja natrgali 20 vrtnic – samo rdečih, samo belih ali kombinacijo obeh barv. Kakšno število rdečih bi izbrali (od 0 do 20)?

Število rdečih vrtnic pomeni, koliko ste pripravljeni vložiti v odnos, medtem ko število belih predstavlja, kaj pričakujete v zameno. Če recimo izberete 9 rdečih in 11 belih, dajete 45 % in pričakujete 55 %. Če ste izbrali 5 rdečih in 15 belih, dajete 25 % in pričakujete v zameno 75 %, če ste izbrali 20 rdečih, dajete 100 % in v zameno ne pričakujete ničesar.

3. Končno ste prispeli do njegovega/njenega doma. Vrata vam odpre družinski član. Partnerja lahko pokliče on ali pa lahko greste ponj sami. Kaj boste izbrali?

  • Naj ga gre iskat družinski član.
  • Iskat ga bom šel sam/sama.


Odgovor predstavlja vaš odnos do reševanja težav v odnosu. Če prosite sorodnika, se radi izogibate problemom in upate, da jih bodo namesto vas rešili drugi. Če se do dragega odpravite sami, ste bolj neposredna oseba in radi težave razrešite takoj.

4. Greste do sobe vašega partnerja, a tam ni nikogar. Odločite se, da boste pustili vrtnice. Kam jih boste odložili?

  • Na posteljo.
  • Na okensko polico.


Prostor, kamor boste odložili rože, sporoča, kako močno si želite videti ljubljenega. Če ste jih odložili na okensko polico, vas ne moti, da ga ne vidite tako pogosto. Če ste jih odložili na posteljo, ga želite videti znova in znova.

5. Čas je za posteljo. Vi in vaš partner spita v ločenih sobah. Ko zjutraj pogledate v njegovo sobo, ga zbudite ali pustite spati?

  • Zbudim.
  • Pustim spati.


To odraža vaš odnos do njegove osebnosti. Če bi partnerja zbudili, pričakujete, da se je za vas pripravljen spremeniti. Če bi ga pustili spati, ga imate radi takšnega, kakršen je.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.