18 ogledov

Ljubimec ali šef?

Po ljubljenju in pred službo Žurnal24 main
Zapletla sem se s sodelavcem. Doma sem glavna, v službi pa je šef on. Jaz sem nevidna.
''Sama si kriva,'' si bo po tihem mislila zavistna sodelavka, če bo dovolj pasja, pa bo to tudi glasno izrekla, ko ji boste ob kavi tarnali o srčnih težavah. Zakaj pa hodite na kavo z njo? Jasno, ker za vašega dragega med službenim časom ne obstajate (razen ob posebnih priložnostih). Z njim lahko kofetkate ob sobotnih jutrih, sicer pa se vas bo izogibal kot luna sonca.

''Če že nanese, da sva za isto mizo, raje sedim na drugi strani ob generalnem direktorju kakor ob njej,''
on razlaga svojo stisko generalnemu direktorju nekega drugega podjetja.

Biznis ni ljubezen
Biznis ni ljubezen, čeprav so predporočne pogodbe v modi. Nekateri moški to ločijo, nekatere ženske težje, zato ne morejo sprejeti moške racionalnosti. Po pravici povedano ni najlažje razumeti življenja, če dan poteka takole: zbudita se ob šestih in imata zaradi gibljivega delovnika še nekaj časa za majhne radosti. On je najprej pozoren, nato barbarsko neustavljiv, ona je v devetih nebesih in kar naprej kliče Gospoda. Zdi se, da je jutro nadaljevanje lepih sanj. Potem ji iztisne pomarančni sok in žemljico namaže z maslom. Medtem ko ona vznesena grizlja prvi dnevni obrok, ga občuduje, kako je seksi ob jutranjem britju, kako si zapenja manšetne gumbe pred ogledalom in kako ji na vratih zapeljivo pomežikne, ko odhaja v službo. Lahko bi šla skupaj, ampak on misli, da je bolje tako. Ona bo iz garaže odpeljala čez petnajst minut. Saj sta se nekaj časa vozila skupaj, a jo je vedno odložil petsto metrov pred vhodom v podjetje. Pozimi ji je dvakrat spodrsnilo.

V službi on nosi hlače, doma je ona glavna tudi brez hlač. © iStockphoto

 
Ljubi kruhek ima trdo skorjo
Ko odpre vrata pisarne, jo sodelavci prijazno pozdravijo, vedno je bila priljubljena, jutranji ljubimec pa ji le rahlo pokima, če že. Pred sabo ima pomembne dopise, bilance in rokovnik, v katerega si vneto zapisuje. Nato sledi sestanek, na katerem razdeli dnevne zadolžitve in njej običajno naloži najbolj neprijetne ali najtežje. Včasih je mislila, da je to kompliment, zdaj pa ji je jasno, da ne sme nihče niti pomisliti, da bi lahko imela zaradi intimnega odnosa (če se zanj ve, ali se bo verjetno še izvedelo) kakšne domnevne privilegije. Če stvar ni narejena, je z rezkim glasom ne kliče k sebi, ampak nevšečnosti ureja prek tretje osebe. Posrednik ji običajno že pol ure pred dogovorjenim rokom sporoči, da bi bil že skrajni čas za oddajo poročila.

Vožnja z dvigalom
Okoli poldneva se znajdeta v istem dvigalu z informatikoma iz sosednjega oddelka. Od kleti do tretjega nadstropja z njima stresa šale, nje pa niti ne ogovori in se v ogledalu izogiba stiku z očmi. Ko izstopita, jo nemudoma zagrabi za dojko in pritisne gumb za najvišje nadstropje. Dvigalo potuje precej dolgo, ker vmes dvakrat pritisne znak stop. On se slini, ona pa je mokra od solz. Strast medenih tednov se je izpela in ona si poleg jutranjih grobosti želi tudi celodnevnih nežnosti. Ko mu to poskuša dopovedati, se on spomni, da mora po požarnih stopnicah v kadrovsko. Ko se vrne na delovno mesto, prinese tajnici čokoladno Mozartovo kroglico, njej pa v kontrolo zapisnik nadzornega sveta. Počasi je ura tri, štiri ali pet, ko zaklene vrata pisarne. Ona mora delati petnajst minut dlje.

Med dvema ognjema. © iStockphoto

 
''Ne bo me pretental''
Na poti domov razmišlja o smiselnosti takšnega toplo-hladnega razmerja. Lotevata se je tesnoba in negotovost. Težko diha, ko se po stopnicah vzpenja proti stanovanju, kraju vročega spomina. Vtakne ključ v ključavnico in ugotovi, da so vrata že odprta in da diši po omamnem obedu. Prisegla si je, da je ne bo več ulovil na tako prozoren trik. Že mnogokrat. A meso je šibko in ona trpi za odvisnostjo od odnosov. On pa jo pozdravi z nasmehom in objemom ter jo vpraša, kako se je imela v službi. Zanima ga vse, tudi ali je šef kaj godrnjal.

Dan je enak dnevu in ona zamenja službo, on pa po štirih letih nevidnega razmerja meni, da bi bil čas za poroko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.