4 ogledov

Lulamo lahko stoje

Višja sila, nizke strasti Žurnal24 main
Malo za hec. Obstajajo stvari, ki si jih moški lažje privoščimo kot ženske. Saj ne, da bi bili na to posebej ponosni. Včasih pa se vseeno rahlo namuznemo.
Lahko smo zgoraj brez
Seveda, tudi ženske so lahko zgoraj brez – na plaži. Moški se lahko zgoraj razgalijo kadarkoli in kjerkoli. Na ulici? Ni problema. Ob košenju trave? Zaželeno. Ulična košarka? Če je sonce pravo, vsekakor. Rolanje? Ženske lahko poskusijo, a zna biti boleče. Nekoristne, neerotične in neestetske bradavice moškim vse to omogočajo.

Bolje prenašamo pijačo

Moški zmoremo zadržati notranje sokove v sebi bolje kot gospe in gospodične. Moško telo proizvaja več zaščitnih encimov, ki pomagajo bolje prenašati alkoholno omamo in njene posledice. Medtem ko ženske žulijo en sam koktajl in so zmožne reči samo "rada imam to pesem" pet pesmi zaporedoma, lahko moški zvrnemo dva močna viskija in nadaljujemo debato o globalnem segrevanju. So pa ženske, ki posekajo večino moških, in so moški, ki se ne zavedajo, da so kot pijane svinje popolnoma neprivlačni.

Bolje prenašamo pijačo. © iStockphoto

 
Smemo biti kosmati
Brada, ki si jo pustimo rasti, dokler naše moštvo ne izpade v končnici, in kozja bradica so moške domislice, in negujejo jih lahko le moški. Poleg tega lahko normalno poraščeni razkazujemo kocine prsnega koša ali pod pazduho vse življenje, ne da bi se nam bilo treba obremenjevati s tem, da naravno ni zmeraj družbeno všečno.

Lahko si obrijemo glavo
Seveda, Demi Moore, Sigourney Weaver ali Natalie Portman so si oskuble greben za potrebe Hollywooda. Toda v vsakdanjem življenju je izbira takšnega stila predvsem moška zadeva. To pride prav predvsem športnikom, predstavljajte si, koliko časa morajo nameniti svojim lasem atletinje z bujnimi pričeskami. Michael Jordan in David Beckham nikoli nista imela teh težav. Se spomnite obrite Britney? Žal. Tudi mi. Ne rečemo, da določene subkulture ne narekujejo šibkejšemu spolu tako neženstvenih posegov, kakor je denimo irokeza. Ampak moških s povprečnim okusom je veliko več kot najstniško neuravnovešenih punksov.

Oplojujemo jajčeca
Lahko temu rečemo človeštvo ali kakor hočete, toda mi smo oplodili zgodovino. Seveda potekajo raziskave, s katerimi bodo nekoč morda omogočili, da se bo zarodek razvijal izven telesa in bodo ženske lahko same proizvajale spermo na kakšen precej morbiden način. Kakorkoli, dokler se naši potomci ne imenujejo 1765A in 1766B, bodo naši plavalci še vedno nadaljevali pot proti cilju.


Med ženskami se samo še Monica Belluci stara s podobnim šarmom. © iStockphoto

 
Lahko lulamo stoje
Mehur je poln, kje pa je prostorček za olajšanje? Samo stopite nekaj korakov iz hiše. Kampiranje? Rožice okoli najbližjega drevesa se ne bodo pritoževale. Medtem ko morajo ženske odpeti zadrgo, se sleči in počepniti, preden so pripravljene na dejanje, je proces za moške precej preprost. Treba je le poiskati primerno kritje, odpeti "šlic" in uživati. In če želimo napisati svoje ime v sneg, lahko natančno vidimo, kaj počnemo.

Staramo se s šarmom
Vse kreme, pomade in "mladost v steklenicah" ženskam v boju s časom ne pomagajo kaj dosti. Moški imajo debelejšo kožo, ki se guba počasneje in dlje časa ostane mladostna. Srebro v laseh? Ženskam se zdi seksi, same na sebi pa ga prekrivajo z manj žlahtnimi prelivi. Medtem ko imajo ženske Monico Belluci, imamo moški Georga Clooneyja in Seana Conneryja. Keith Richards? Pošteno je omeniti izjeme.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.