Magazin
29 ogledov

10 izgovorov v izogib seksu

Za upad spolne sle je pogosto kriv stres. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Vsaka četrta vezana oseba si izmišljuje izgovore, da bi se izognila seksu. "Boli me glava" že dolgo ni več edini izgovor, je pokazala raziskava.

Najbolj znan in razširjen izgovor je "Boli me glava". Z leti izgovori partnerjev in partneric postajajo raznoliki. Deset najpogostejših izgovorov, povzetih po britanski raziskavi:

1. Preveč sem utrujen/a.
2. Nisem pri volji.
3. Boli me glava.
4. Vstati moram zgodaj.
5. Sem že zaseden/a z delom.
6. Jezen/jezna sem nate.
7. Otroci naju lahko slišijo.
8. Potrebuješ prho.
9. Imam težave s hrbtom.
10. Prezgodaj je še za seks.


Tiskovni predstavnik www.OnePoll.com, ki je izvedla raziskavo, je povedal: "Glavobolu, ki je dolga leta veljal za edini izgovor, ko gre za odklanjanje seksa, je odklenkalo. S spreminjanjem načina življenja se spreminjajo tudi izgovori, ki jih pari uporabljajo, kadar se jim ne da med rjuhe."

Pogostejše pri ženskah, vendar
Najpogostejši razlog, ki od seksa odvrača tako moške kot ženske,  je pomanjkanje spolne sle, ki je odvisno od mnogih dejavnikov — poleg preveč stresnega življenja gre lahko za številne duševne (na primer utrujenost, depresija) in fizične vzroke (porušeno hormonsko ravnovesje, posledica zdravil, nekaterih bolezni). Pomanjkanje spolne sle je pri ženskah kar dvakrat pogostejše kot pri moških. Pri tem velja poudariti, da se s pomanjkanjem spolne sle nihče ne bi smel sprijazniti, temveč bi moral poiskati vzroke (s pomočjo strokovnjaka) in težavo odpraviti ter tako spet zaživeti polnejše spolno življenje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.