Magazin
52 ogledov

10 nenavadnih muzejev

muzej
1/10
TripAdvisor
Če vas zabava vse, kar je drugačno in nenavadno, vas bi gotovo zabaval tudi obisk enega od drugačnih muzejev, ki so jih v lestvico desetih najbolj nenavadnih zbrali uporabniki spletne strani za popotnike.

Če vas bo pot kdaj popeljala v Toronto, si boste lahko ogledali muzej čevljev Bata, največ nenavadnih muzejev boste gotovo našli v ZDA, med katerimi izstopa takšen, ki z zbirko najrazličnejših pokrival za straniščne školjke obiskovalcem pričara nasmeh na obraz, muzej, ki se poklanja posodicam za sol in poper, pa tudi takšen, v katerem boste lahko občudovali najrazličnejše konzervirane in predelane izdelke iz svinjskega mesa. Čeprav je nenavadnih, najpogosteje "domačih" muzejev in zbirk v ZDA res veliko, pa so se na lestvico desetih najboj nenavadnih po mnenju uporabnikov spletne strani TripAdvisor uvrstili le omenjeni.

Od rezancev do kosilnic

Lestvico dopolnjuje tudi zbirka iz muzeja v Maleziji, kjer se lahko potopite v svet mačk v vseh možnih oblikah, na Japonskem so na ogled postavili zbirko instantnih zalogajev z rezanci, veliko bliže nas, v Parizu, pa se lahko odpravite na ogled muzeja pariške kanalizacije. Ljubitelji pisal se med potepom v Angliji ustavite v mestu Keswick, prav tako v Angliji stoji muzej čarovnic, tisti, ki prisegate na angleško zelenico, pa si morate ogledati angleški muzej kosilnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.