Magazin
90 ogledov

104-krat seks za spočetje

Prvi "otrok iz epruvete", danes 32-letna Louise Brown, je pred sedmimi leti povi Žurnal24 main
Če vas številke in raziskave dolgočasijo, ne berite naprej. A če vas vseeno zanima, koliko spolnih odnosov je potrebnih, da se "zgodi" spočetje, preberite do konca.

Da je spočetje zapleteno zaporedje srečnih naključij, meni veliko strokovnjakov. Lahko uspe že prvič, lahko sedmič, sedemdesetič, sedemstotič ali pa sploh ne. Neučakanost lahko pomirite s številkami, s katerimi je postregla britanska raziskava, v kateri je sodelovalo več kot tri tisoč mater. Za zanositev je v povprečju treba seksati 104-krat – "zgodilo" naj bi se v povprečju po šestih mesecih (vsi rezultati raziskave so povprečje). Dve tretjini žensk je zanosilo hitreje, kot so pričakovale. Desetina žensk si je spočetja želela tako močno, da je partner moral (na za spočetje primeren dan) zapustiti delovno mesto in prihiteti domov "na seks", četrtina žensk je priznala, da "je seks postal dolgočasen, ko je bila v igri zanositev", 70 odstotkov pa jih je izjavilo, da bi si želele, da "bi bil otrok spočet med ljubečim in spontanim seksom".

Vaja dela mojstra
"Seksati 104-krat, da pride do zanositve, se sliši precej veliko. A kot pravijo, vaja dela mojstra. To je zelo vznemirljivo obdobje za par in veliko parov poskuša seksati ob vsaki priložnosti, da bi le zanosili,"
je povedal zdravnik Mike Smith, tiskovni predstavnik britanskega podjetja, ki med drugim proizvaja teste nosečnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.