Magazin
12 ogledov

11 prijetnih ob vrnitvi domov

plaža, kovček Shutterstock
Ta konec tedna bodo kolone na morje še daljše kot tiste z njega, potem pa se bo začelo množično vračanje domov. Misel, ki je že zdaj ne prenesete? Tudi vrnitev domov ima kljub vsemu nekaj plusov in tudi počitnice niso vedno praznik.

Potolažite se s spodnjimi prebliski, pa čeprav veste, da je v resnici na počitnicah vseeno vedno zares lepše, vse spodaj napisano pa zato precej za lase privlečeno.

  • Konec "življenja iz kovčka". Omare, komode in predali obstajajo z razlogom – skrbijo za red. Kdo bi hotel vsak dan vse življenje "živeti iz kovčka"? Čeprav ste spet doma, je, ko so kovčki, torbe in nahrbtniki prazni in pospravljeni, umazana oblačila pa čista, čas za nasmeh.
  • Postelja, ki je samo vaša. Še tako drag hotel ima postelje, na katerih je spalo že na stotine drugih. Enako velja za apartmaje, zasebne sobe .. Torej? Če pa spite v prikolici ali šotoru, je udobje vedno vsaj malo manjše kot doma. In čista posteljnina, juhu!
  • Domača prha je popolna. Bo topla voda? Bo odtok požiral, kot je treba? Bo kabina za prhanje čista? Prhanje nekje drugje je vedno ruleta.
  • Jezik, "ki ga obvladam". Konec je lomljenja jezika! Doma razumete vse in vsi razumejo vas. (A v resnici je na počitnicah ravno poslušanje tujega jezika nekaj najlepšega.)
  • Vse je pri roki. Banka, trgovina, pošta, tržnica – vse je čisto blizu, vse poznate in vse je še vedno tam.
  • Doma ste zdravi in vitkejši. Obstajajo ljudje, ki na počitnicah jedo veliko in vse in so vseeno ves čas vitki, zdravi in nenapihnjeni. A ni jih veliko. Če ste del večine, se na počitnicah ali zredite ali pa imate prebavne težave.
  • Ni treba plačevati za čisto vse. Na dopustu plačujete za pranje perila, internet, vsako skodelico čaja in najbrž celo za pitno vodo. Doma boste cenili, da lahko vse to naredite sami in brez nenehnega odpiranja denarnice.
  • Hrana, ki jo ljubite. Hrano, od katere ste odvisni na počitnicah, boste pogrešali, a doma vas čakajo vse razvade, ki ste jih pogrešali na dopustu. Čaj, kosmiči, čokolada, kava, kruh in vse ostalo, brez česar ne morete.
  • In oblačila, ki jih ljubite. Koliko kosov lahko stlačite v kovčke? Vseh nikoli! Doma boste lahko spet kombinirali po mili volji.
  • Domače stranišče je samo eno. In pogrešate ga vedno in povsod.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.