Magazin
28 ogledov

15 let Dejmo stisnt teatra

Teater kljub razburkanim razmeram deluje z veliko optimizma. Žurnal24 main
Dejmo stisnt teater, ki se opredeljuje kot "plemenska skupnost" pisane palete ustvarjalcev, ki trenutno "prostorsko nomadi" po Ljubljani, letos obeležuje 15 let delovanja.

Začeli so leta 1994 na Vrhniki. Prizadevajo si, da bi ustvarili eno predstavo letno. Običajno jih financirajo člani iz lastnega žepa oziroma iz prihodkov preteklih projektov. Do zdaj so postavili deset predstav. Prva je bila Bog po besedilu Woodyja Allena leta 1995. Po mnenju člana teatra Mareta Bulca je bila prelomna predstava druga, Sod smodnika Dejana Dukovskega. Bulc je dejal, da se je pri tej postavitvi, plodu skupinske režije, "izkristaliziralo jedro ustvarjalcev, ki je ostalo zvesto gledališču vse do danes", in šteje približno 10 ljudi. Takrat so pridobili na prepoznavnosti, začeli so gostovati po vsej Sloveniji.

Priznanja
Ukvarjajo se tudi z impronastopi, pripravljajo različne dogodke za podjetja, sodelujejo tudi pri drugih gledaliških projektih ter delujejo na televiziji, radiu in na ostalih področjih. Za svoje delo so bili že večkrat nagrajeni. Osvojili so zlato Linhartovo priznanje Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za predstavo Sod smodnika, nagrado kluba K4 – štirko – za najboljšo predstavo leta, zelo uspešni pa so tudi pri Impro ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.