Magazin
192 ogledov

15 mest z največ umori

Medellín
1/15
Shutterstock
Lani se je največ umorov na prebivalca zgodilo v mestu San Pedro Sula v Hondurasu, kjer so zabeležili kar 1.143 naklepnih umorov. Mesto so razglasili za najnasilnejše mesto v lanskem letu.

Mehiška organizacija think-tank je objavila analizo umorov in oblikovala lestvico 50 mest z največ umori na sto tisoč prebivalcev v lanskem letu.

Prvih dvajset najbolj nasilnih mest je v Latinski Ameriki (kar pet od desetih najbolj nasilnih mest je v Mehiki, lestvico petdesetih pa zapolnjujejo še mesta iz ZDA – New Orleans se je uvrstil na 21. mesto, Detroit na 30. mesto – in Afriška mesta). Na lestvico najnevarnejših pa se po začudenju analitikov, kljub vedno večjim in pogostejšim nemirom, ni uvrstilo nobeno mesto iz Evrope in Azije, poroča Business Insider.

Razvrstitev mest temelji na stopnji umorov na prebivalca v lanskem letu, a tudi te številke po mnenju analitikov niso povsem točne. V Mehiki nekatere umore zaradi lažnega občutka varnosti in dajanja vtisa, da stopnja umorov upada, preprosto izbrišejo. Petnajst najnevarnejših mest poglejte v galeriji.

Komentarjev 1
  • erikkk 10:07 12.oktober 2012.

    V tej mehiki se je pa prav hudič nastanu ...