Magazin
613 ogledov

17 krem proti celulitu

Kremo nanašajte redno. (Foto: Shutterstock)
1/19
Žurnal24 main
Kreme proti celulitu delujejo, a le s pomočjo zdrave prehrane, gibanja in veliko vode. Nekatere tudi brez masaže.

Piling za osnovo
Osnovno nego proti celulitu začnite pod prho. Z izmeničnim prhanjem z vročo in hladno vodo boste pospešili cirkulacijo, z rednim pilingom pa boste s kože odstranili nečistoče, odmrle celice, pospešili cirkulacijo in s tem izboljšali delovanje krem proti celulitu. Če boste pri tem uporabili masažno rokavico, bo rezultat boljši.

Če ste se odločili za napad na celulit, ne pozabite na zdravo prehrano, gibanje in veliko vode!
Delovanje
Proti pomarančni koži se lahko borite s kremami z veliko aktivnimi sestavinami, med katerimi so najpogostejše kofein, salicilna kislina, cekropija, eterično olje pomarančevca, garcinija in lotos. Kreme proti celulitu pospešijo izločanje strupenih snovi iz telesa, preprečujejo zadrževanje vode v telesu, spodbujajo mikrocirkulacijo ter omejijo razvoj novih maščobnih celic. Pri nekaterih so prvi rezultati vidni že po nekaj nanosih – koža postane bolj gladka, čvrsta in prijetnejša na otip. Za vidno zmanjšanje celulita pa boste potrebovali nekoliko več vztrajnosti, zato kremo na telo nanašajte vsaj tri tedne brez prestanka.

Delovanje izdelkov proti celulitu lahko pospešite z masažnimi hlačnimi nogavicami, ki so odišavljene z naravnimi olji grenivke in geranije.
Hladilni ali grelni učinek?

Nego proti celulitu pogosto dopolnjujeta hladilni in grelni učinek. Prvi poleg aktivnega delovanja zmanjša utrujenost ter občutek oteklih ali težkih nog, drugi pa še dodatno pospešuje odvajanje strupov in vode iz telesa.

Mažite se vsak dan
Izbrano kremo ali gel proti celulitu na problematične predele – stegna, boke in trebuh – nanesite vsak dan, če se le da, zjutraj in zvečer. Kremo ali gel nanašajte s krožnimi gibi, pomagate si lahko tudi z masažno ploščico.

V galeriji smo zbrali nekaj izdelkov, s katerimi bo napad na pomarančno kožo lažji. Poglejte!

Namigi za masažo
Kreme proti celulitu bodo učinkovitejše, če boste njihovo delovanje spodbudili z masažo. Tako boste spodbudili drenažo in mikrocirkulacijo ter preprečili nadaljnje kopičenje vode.

 

  • Začnite z nanosom kreme s krožnimi gibi in nadaljujte z močnejšimi pritiski na kožo – s konicami razprtih prstov močno pritisnite na kožo in petkrat podrsajte od vrha stgen navzdol v obliki grabljic.
  • Zelo učinkovita je tudi masaža s ščipanjem ali stiskanjem kože v gubo.
  • Kopičenje vode pa boste preprečili z enostavnimi potegi – z obema dlanema tesno objemite gleženj in potegnite z rokama po nogi navzgor, vse do konca stegna. Postopek na vsaki nogi ponovite petkrat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.