Magazin
6 ogledov

2. noč grozljivk

“Must see” letošnjega maratona – Dobrodošli v deželi zombijev z Woodyjem Harrels Žurnal24 main
Na noč čarovnic bo Kinodvor ponudil 12 ur "gravža" in groze.

Kinodvor se bo jutri ob 19. uri pogreznil v 2. noč grozljivk, na kateri bo v 12 urah prikazanih šest filmov po izboru filmskega kritika Marcela Štefančiča jr.

Prvič na velikem platnu
“Iz vsake linije grozljivk sem poskušal izbrati po en primerek, od zombijev in kanibalov do ruralne in človeške groze. Vzel sem najboljše od tega, kar je bilo na voljo oziroma so imeli distributerji in še ni bilo prikazano na velikem platnu v Ljubljani. Očim in Dobrodošli v deželi zombijev sta veliki grozljivki, ki bosta startali jeseni in ju je bilo še nemogoče videti, drugi filmi pa so stari kakšno leto, ampak pri nas še niso bili izdani na DVD,”
je povedal Štefančič, ki je v izbor vključil tudi originalno verzijo kultnega Teksaškega pokola z motorko iz leta 1974, saj je v Sloveniji na velikem platnu še nismo videli.

Nediskriminatorni fani
Maratonskih 12 ur po mnenju Štefančiča za prave fane grozljivk ni nikakršna težava.

“Pravi fani grozljivk so fanatiki, ki ostanejo in gledajo, dokler grozljivka je. Gre za kolektivno izkušnjo, in ko se srečajo, je to pravi horor šov. Lani se je zelo dobro obnesel in publika je ostala do šestih zjutraj,” je še dejal in dodal: “Oboževalci grozljivk niso diskriminatorni in jim ni težava gledati iste grozljivke še enkrat. Oni te horor noči vzamejo za svoje in nihče ne bo prišel gledat samo enega filma, saj tja pridejo, da bi si izmenjali izkušnje, debatirali in ocenjevali, ne pa jedli kokice.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.