Magazin
34 ogledov

200.000 twingov za Evropo

Giancarlo Fisichela SaÅ¡a Despot Žurnal24 main
Minilo je dobrega pol leta odkar so v novomeškem Revozu pričeli s produkcijo najbolj slovenskega avtomobila - novega twinga. Med najzaslužnejšimi za razcvet dolenjskega avtomobilskega proizvajalca je direktor Revoza Marcel Brouiller.
 

Giancarlo Fisichella v Novem mestu

Mali Francoz se je dodobra privadil na življenje v Sloveniji, v njegovem predsedovanju pa je podjetje postalo eno najboljših tovarn znotraj koncerna. Z Marcelom Brouillerjem smo se pogovarjali, kako so v Novem mestu zadovoljni s prvimi meseci proizvodnje renaultovega malčka.

Pred kratkim ste v Revozu gostili Renaultovega voznika v formuli 1 Giancarlo Fisichella. Kaj to pomeni za vaše podjetje?
Lahko povem, da je bil to pomemben dogodek za novomeško podjetje. Naš izziv letos je bil začetek produkcije novega twinga. Obisk Fisichelle je bila čast in darilo za vse zaposlene v Revozu, ki so sodelujejo pri jegovi proizvodnji.

Kako ste zadovoljni s prvimi meseci proizvodnje novega twinga?
S produkcijo novega twinga smo pričeli v februarju. V tem času smo dosegli vse zastavljene cilje, ki smo si jih zadali. Sedaj na dan izdelamo 900 novih avtomobilov. Nadvse zadovoljni moramo biti tudi s prodajo, saj je za 15-20 odstotkov nad pričakovanimi rezultati. Zelo smo srečni.



Kje so največje težave, ki nastajajo pri izdelavi novega twinga?
Ob vsakem zagonu novega avtomobila se soočimo z določenimi težavami. Začeti moraš z ničle in doseči je treba maksimum. Naša glavna težava je bila twingu zagotoviti največjo kvaliteto in zanesljivost ter nadaljevati s produkcijo clia druge generacije. Imeli smo nekaj težav, vendar smo jih že odpravili. Sedaj vse teče po zastavljenem načrtu.

 
 

Naš trenutni cilj je preseči številko 200.000 izdelanih avtomobilov na leto.

Marcel Brouiller, direktor revoza

 
Lahko, glede na to, da ste tako uspešni, v prihodnosti pričakujemo razširitev tovarne Revoz in izdelavo novih produktov?
Naš glavni cilj je zagotoviti distribucijo novega twinga. Zadovoljiti moramo potrebe po novem avtomobilu po vsej Evropi. Naš trenutni cilj je preseči številko 200.000 izdelanih avtomobilov na leto. Kaj bo v prihodnosti, ne morem predvidevati. Čas bo prinesel svoje.

Renault je na avtosejmu v Frankfurtu predstavil študijo twinga CC (kupe-kabriolet). Ga boste izdelovali v Revozu?
Trenutno lahko rečem le to, da so vse opcije odprte.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.