Magazin
19 ogledov

2620 gledalcev na desetem FSF

10fsf Žurnal24 main
Deseti Festival slovenskega filma, ki se je končal pred tednom dni, je pritegnil več obiskovalcev kot zadnja leta. V enem tednu se je 67 javnih projekcij udeležilo 2620 gledalcev.

Najbolje so bili tako obiskani slovenski celovečerci, ki so se vrteli v večernih urah, medtem ko so mediji poročali, da so evropski filmi, novost letošnjega festivala, naleteli na zelo slab obisk. Sicer pa se je v sklopu festivala odvrtelo 89 projekcij kratkih, srednjemetražnih in celovečernih filmov, vključno z novinarskimi projekcijami in filmom Johan, ki je bil predvajan prav posebej za dijake Pomorske šole. Od tega je bilo prikazanih 12 celovečercev, 6 srednjemetražnih in 21 kratkih slovenskih oziroma filmov v slovenski koprodukciji. Bera tujih filmov je prinesla 18 izdelkov iz 17 različnih evropskih držav. Skupno je bilo torej prikazanih 57 filmov.

Na festivalu tudi 93 novinarjev

Eden izmed filmov na letošnjem SFS je bil tudi Petelinji zajtrk (na sliki). © Festival slovenskega filma

 
Festivala se je udeležilo tudi 93 novinarjev. Največ je bilo slovenskih, omeniti pa velja tudi hrvaške, srbske, italijanske in britanske, je sporočila Sara Hrovatin , vodja za stike z javnostmi pri filmskem festivalu. Predstavnik žirije Andreas Ströhl je o festivalu dejal: "Ker sem tudi sam direktor festivala (Munich Filmfest), obiščem veliko festivalov. Vendar sem malokrat v festivalu užival tako, kot sem na 10. FSF. Razen ene ali dveh izjem je bila kvaliteta filmov presenetljivo zelo visoka. Največji vtis so name naredili odlični filmi iz študentske sekcije. Pri vsem tem pa je bilo najlepše to, kako me je sprejela festivalska ekipa – ozračje je bilo izjemno toplo in prijetno."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.