Magazin
244 ogledov

4 ideje za dober piknik

Hladilna torba, 23,90 EUR
1/6
Žurnal24 main
Piknik organizirajte na vrtu ali bližnjem travniku. Pri nakupu žara razmislite o svojih željah.

Izbira lokacije. Če imate dovolj veliko teraso, si lahko piknik privoščite kar tam, sicer pa košaro za piknik in odejo pod roko pa na bližnji travnik. Izberite lokacijo, ki ni preblizu vode, saj boste sicer obkroženi s komarji; previdno pa tudi s kurjenjem v naravi, saj to ni dovoljeno povsod. Če ste večja družba, je bolje, da piknik prostor najamete.

Poiščite svoj "piknikplac". Na spletni strani Pikniki.si je bogat seznam lokacij za piknike po vsej Sloveniji; te so natančno opisane, med drugim je navedeno, kakšno opremo imate na voljo, dodani pa so še ocene in kontakti. Nekateri ponudniki poleg najema prostora ponujajo animacijo (za odrasle in otroke) ali vam pripravijo hrano.

Trik za hlajenje pijače. Če vam v hladilni torbi zmanjka prostora, si lahko pomagate tako, da vedro napolnite s hladno vodo – če imate možnost, tudi s kockami ledu – in dodajte žličko soli. Reakcija soli z vodo bo pri hlajenju pijače učinkovitejša.

Plinski ali na oglje. Ko kupujete žar, razmislite, kako pogosto ga boste uporabljali in za koliko ljudi. Na voljo je namreč veliko oblik in velikosti: namizni, stoječi, vrtni žari ... Seveda je temu primerna tudi cena. Prav tako lahko izbirate med plinskimi žari in žari na oglje, pri katerih poskrbite za varnost.

Do 7 stopinj. Da se vam hrana ne bo pokvarila, poskrbite za pravilno shranjevanje. Ne pozabite, da je hrana ob vročini uporabna manj časa, zato hladno hrano hranite pri temperaturi do sedem stopinj.

Ne spreglejte galerije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.