Magazin
38 ogledov

42. tabujev v kinu Šiška

1/77
Žurnal24 main
V sredo, 10. februarja je bilo v kinu Šiška govora o tabu temah, v glasbenem smislu o skupini Tabu. Namen koncerta je bila predstavitev nove plošče z naslovom 42.

Gre za četrti studijski izdelek benda Tabu v diskografiji in prvo ploščo z novo vokalistko Tino Marinšek, ki je zamenjala Nino Vodopivec, ki je glasbeno pot leta 2006 zaključila zaradi težav z glasilkami. Koncert v ljubljanskem centru urbane kulture, ki se je za slovenske razmere začel ob razmeroma zgodnji uri (ob 20.30 uri), je bil za bend ponovno velika preizkušnja. Da bo lani izdana plošča potrebovala še nekaj dodatnega promocijskega zagona in časa, da se uleze v ušesa poslušalcev, ni nobena skrivnost. Poleg svežih komadov (Oblak za dva, 42, Začarano telo, Pesek in dotik) so seveda obudili tudi nepozabne momente njihove kariere, kot so Dobra vila, Tabu, Lahko sem srce in Angel.  

Spodbudno je to, da skupina ne sledi toliko preteklim usmeritvam kot temu, da se ne boji eksperimentirati. Novi komadi se zdijo malenkost manj energični, saj je kreativnost pogojena navsezadnje s karakterjem in s tem unikatnostjo tistega, ki jo posreduje. Tina je kot vokalistka zadovoljila, na odru se je pokazala kot manj drzna in odbita kot Nina, vendar bolj sentimentalna in bolj razmišljujoča. Z občinstvom je kramljala o nastankih pesmi in delila pozitivne občutke o članih. Ob vztrajanju občinstva so se enkrat vrnili na oder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.