Magazin
23 ogledov

5 namigov za daljšo obstojnost cvetlic

Poletno cvetje v dom prinaša svežino. Žurnal24 main
Stanovanje, v katerem stojijo cvetlice je veliko lepše, zato naberite nekaj cvetov na vrtu ali pa jih kupite pri bližnji cvetličarki. Postavite jih v lično vazico in uživajte ob pogledu nanje.

Da pa bi užitki trajali čim dlje, si obvezno preberite nekaj spodnjih nasvetov, ki bodo pripomogli k temu, da bodo rastline v vazici dolgo zdržale.

  • Izberite cvetove, ki so na pol zaprti.
  • Vaze nikoli ne napolnite z mrzlo, temveč vedno z rahlo mlačno vodo. Dodajte ji aspirin, žličko sode bikarbone ali košček rastlinskega oglja. Naslednje dni ne zamenjujte vse vode, temveč le polovico. 
  • Preden rastline postavite v vazo, očistite stebla, osmukajte spodnje liste, ki bi bili sicer potopljeni v vodo ter stebelca poševno odrežite. S tem bo vodi izpostavljena večja površina, kot bi bila, če bi bila stebelca odrezana naravnost. 
  • Če ima cvetje trnje, jih odstranite, da bodo cvetlice lažje vsrkavale vodo ter da se ne boste ob vsaki menjavi vode zbadali vanje. 
  • Vazo izberite premišljeno, in sicer upoštevajte, da so visoke in ozke vaze primerne predvsem za cvetlice z dolgim steblom, kot so vrtnice, gerbere, gladiole in podobno. Ker se takšne vaze lažje prevrnejo, naj bodo narejene iz težjega materiala. Nizke in široke vaze uporabite za cvetlice s kratkimi stebli. Šopek le še lepo aranžirajte in ga ne pozabite postaviti na vidno mesto!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.