Magazin
31 ogledov

5 punc.si o težavah najstnikov

Predstava se ukvarja s težavami najstnikov. Žurnal24 main
V ljubljanskem Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih si lahko ogledate predstavo 5 punc.si.

Predstava v nasprotju s svojo zelo uspešno "odraslo" različico 5žensk.com Špas teatra ne tematizira težav odraslih žensk, ampak opozarja na aktualne in pogoste probleme najstnikov. Sem spadajo iskanje samega sebe, svoje identitete, svojega mesta pod soncem in svoje življenjske poti.

"V dobi računalnikov se pojavlja čedalje večja medosebna odtujenost, fizična in čustvena, kar nas vodi v nezaupanje samemu sebi, slabo samopodobo in posledično k številnim drugim življenjskim težavam. Mladi bodo ugotovili, da je rešitev v sovrstnikih, prijateljih, ljudeh, ki nam nudijo oporo, razumevanje ali pa so zgolj tukaj, ko jih potrebujemo," so zapisali v vabilu v Pionirskem domu. Predstava je namenjena zadnji triadi osnovnošolcev in vsej srednješolski populaciji.

Bogata ponudba za najstnike
V Pionirskem domu sicer lahko najdemo kar lepo bero predstav, ki so namenjene osnovno- in srednješolcem: Bang, bang, umri, Mama je umrla dvakrat, Transvestitska svatba in Molière nekoč in danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.