Magazin
42 ogledov

5 trikov za top zabavo

Ne pozabite na praznično okrasitev mize. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Da vaša zabava ne bo polom, se nanjo pripravite. Napišite si seznam obveznosti.

Kot gostitelj ste lahko popolnoma sproščeni, če se dobro organizirate. Nekaj nasvetov za tik pred zdajci ponuja nova knjiga založbe Inobs – Praznične dobrote.

Seznam
Da česa ne pozabite, si pripravite seznam. Napišite seznam gostov, opravke, ki jih morate še postoriti, od nakupov in priprave stanovanja do izbora glasbe ... Ko zadevo opravite, jo obkljukajte.

Sestavite sedežni red
Če imate več gostov, pripravite sedežni red. Upoštevajte, kdo rad govori in kdo je bolj molčeč, kdo s kom ne shaja dobro ... Imena gostov napišite na kartice in jih položite na mizo, pri izdelavi pa bodite ustvarjalni.

Pripravite recepte
Naj vas gostje ne ujamejo nepripravljenih. O njih se pozanimajte – kakšna hrana jim je všeč in česa ne marajo. Če boste postregli z mesom, imejte v mislih tudi kaj za vegetarijance. Pripravite jedi, zaradi katerih vam ne bo treba ves večer stati ob štedilniku, in se posvetite gostom.

Uredite stanovanje
Pred prihodom gostov stanovanje prezračite, odnesite smeti, preverite, ali je kopalnica čista, in ne pozabite na straniščni papir.

Pol ure prej
Skočite pod prho, uredite se, na usta nadenite nasmeh in sproščeno pričakajte goste.

 

Naj bo vaša organizacija zabav popolna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.