Magazin
48 ogledov

Akcija sterilizacij in kastracij

mačka maček Shutterstock
Zavetišče Horjul organizira akcijo cenejših sterilizacij in kastracij mačk, ki traja le do 15. marca. S posegom bodo vaši mucki bolj zdravi, vi pa lahko sodelujete v nagradnem žrebanju za privlačne nagrade.

"V Sloveniji je vsako leto zavrženih nekaj tisoč mačk," opozarjajo v Zavetišču Horjul, kjer organizirajo akcijo sterilizacij in kastracij mačk. "Nekatere mačke žalostno končajo v prometnih nesrečah, mnogo pa jih najdemo odloženih v kontejnerjih za smeti, grmovju, škatlah, v gozdu, zavezanih v vrečkah, in še kje. Problem velikega števila nezaželenih in zavrženih mačk se iz leta v leto povečuje, saj imajo mačke veliko sposobnost reprodukcije. Ena sama mačja samica lahko skupaj s svojimi potomci spravi na svet kar 420 tisoč mačjih potomcev," opisujejo.

S kuponom akcijska cena

Akcija poteka od začetka februarja do 15. marca, v času akcije lahko v nekaterih ambulantah ob predložitvi kupona opravite poseg sterilizacije oziroma kastracije mačk po akcijski ceni (60 evrov za sterilizacijo in 42 evrov za kastracijo – cene že vsebujejo DDV) . Bon dobite na spletni strani Zavetišča Horjul – kliknite tukaj!

Vsi, ki boste v času akcije v izbrane ambulante pripeljali mačke na poseg, lahko sodelujete tudi v nagradnem žrebanju za privlačne nagrade. Za več informacij o sodelovanju kliknite tukaj.

Še nekaj razlogov za sterilizacijo ali kastracijo

"Poseg je ena najpreprostejših in najučinkovitejših metod preprečevanja brejosti in s tem omejevanja mačje populacije," pravijo v zavetišču. Poleg tega z omenjenima posegoma mačke zavarujemo pred smrtno nevarnima spolno prenosljivima boleznima (mačji aids in levkoza), ki se v največji meri prenašata s parjenjem in pretepi med mačkami. "Sterilizirane in kastrirane živali se manj pogosto potepajo oziroma izgubijo, manj pogosto se tudi pretepajo, so bolj zadovoljne doma in bolj predane. Kastrirani samci navadno manj označujejo svoj teren," dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.