Magazin
36 ogledov

Ali naj se ločim?

Žurnal24 main
Mislim, da me mož vara. Ali naj se ločim?

Pred meseci sem opazila, da mi mož določene stvari zamolči, zato mislim, da me vara. O tem sem se z njim že poskušala pogovoriti, vendar njemu ni do pogovora. Predlagala sem mu že ločitev, vendar za to noče slišati. Zelo ga imam rada, ampak tega, kar mi počne, ne morem več prenašati. Kaj naj storim? Ali naj se ločim?

 
 

Vprašanja za dr. Ireno Rahne Otorepec pošljite na: svetovanje@zurnal24.si.

Odgovor:
Napisali ste le skopo glede vajinega odnosa. Iz tega pisma se da razbrati, da vajin partnerski odnos ni dober, tudi komunikacija ni usmerjena v pozitivno. Ali vas soprog vara, ne vem, očitno pa je, je, da na vas slabo vpliva ta negotovost ali sum, da vam je nezvest. Predlagali ste mu ločitev, ki jo je zavrnil, po drugi strani pa ste zapisali, da ga imate zelo radi in ste zelo prizadeti nad tem, "kar vam dela".

Nezvestoba v partnerskem odnosu ima lahko izredno negativne posledice in redkokdaj prevarani partner oziroma partnerka zmore popolnoma oprostiti – pozabi nikoli. Velikokrat se taki pari oglasijo pri meni v ambulanti – niti ni nujno, da zaradi teh razlogov, in te teme pridejo na dan šele kasneje v terapiji. Pot okrevanja takšnega para je težka in boleča. Ne vem, kakšen par sta vidva z možem. Razbrati pa je, da se vi v odnosu z njim ne počutite dobro, da do vas ni iskren, v vas pa "gloda" črv ljubosumja. Nujno se mi zdi, da ukrepate in poiščete pomoč pri strokovnjaku za zakonske probleme, ki bi mu lahko več zaupali in od njega dobili koristne nasvete. Za reševanje partnerskih konfliktov pa morata biti motivirana oba, tudi soprog. Če pa on ne bo pokazal nobenega interesa, da izboljšata vajin odnos, je mogoče čas, da končate vajino zvezo. Odločitev je na vaši strani.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.