Magazin
223 ogledov

Ali šefu lezete v rit?

Napredujete zaradi prilizovanja? Žurnal24 main
Ste šefov ljubljenček? Sta vas bolestna ambicioznost in pomanjkanje samozavesti privedla do položaja največjega ritoliznika v podjetju? Ugotovite ob pomoči testa.
Ritoliznik, prilizovalec, kimavec, petoliznik …
Izrazi ne pomenijo bolezni, virusnega obolenja ali kakšne posebne vrste fobije, temveč nakazujejo na pomanjkanje samozavesti, nezdravo ambicioznost, brezvestnost, pretirano uslužnost in neiskreno prijaznost.

Kimavci uspejo
Na floridski univerzi so izvedli raziskavo in ugotovili, da z "lezenjem v rit" svojemu nadrejenemu dosežete več kot s svojimi briljantnimi idejami in vrhunskimi dosežki. Zato torej izrekajte komplimente in se venomer strinjajte s šefi, saj boste tako pridobili točke v svoji osebni mapi, te pa vas lahko privedejo do napredovanja – višjega naziva ali preskoka na plačilni lestvici.

 

Preberite še:

Kariera ali prijateljstvo?
Ritolizništvo ima, kot vse na tem svetu, dve plati. Prva je plat napredovanja, zadovoljstva, uspeha in poznanstev oziroma tako imenovani izkupiček vašega prilizovanja šefu. Druga plat pa je stranski produkt vaše strategije napredovanja v podjetju – to je osovraženost s strani sodelavcev. Torej, za kaj se boste odločili? Kaj vam pomeni več – napredovanje ali dobro vzdušje v vašem oddelku?

Rešite test  in ugotovili boste, k čemu se nagibate in kako vaša ravnanja vplivajo na vašo nadaljnjo karierno pot.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.