Magazin
17 ogledov

Ameriške sanje po Saleenovo

Proizvodnja bo omejena na vsega sto primerkov. Žurnal24 main
Ameriški predelovalec avtomobilov Saleen je predstavil še eno različico Fordovega mustanga, poimenovanega S281 RF (RF pomeni Red Flag – rdeča zastava).

Novi S281 RF ob pomoči saleenovega series VI kompresorja iz 4,6-litrskega osemvaljnika iztisne 342 kW/465 KM pri 5.800 vrt/min. in 576 Nm najvišjega navora pri 4.000 vrt/min. Menjalnik je ročni petstopenjski.

Poleg močnejšega motorja so pri saleenu dodelali še podvozje, avtomobilu izboljšali zavore in mu dodali nov športni izpušni sistem ter ga še dodatno "našminkali". Za razliko od standardnega mustanga ima tuniran model predelane odbijače, pragove, prednjo masko hladilnika, RF dekoracije in oznake, za lepši videz pa poskrbijo še sedemkraka aluminijasta platišča. Avtomobil je obut v pnevmatike znamke Dunlop s sistemom nadzora pritiska v gumah.

Notranjost je bogatejša za usnjene športne sedeže, prešite z rdečim trakom, usnjen volan, nove pedalke, vrhunski audiosistem s pripadajočimi zvočniki, klimatsko napravo in še kaj bi se našlo. Saleen bo proizvedel vsega sto primerkov mustanga S281 RF, zanj pa bo treba odšteti 49.995 ameriških dolarjev (34.869 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.