Ste si tudi vi že kdaj privoščili tortilje z raznimi omakami? Morda ste jih takrat kupili v trgovini, tokrat pa jih za naslednje druženje s prijatelji pripravite sami.
Da je ne boste delali za vsak večer posebej, vam priporočamo, da naredite arašidovo omako za
dva do tri kozarce po 250 ml.
Omaka z arašidi
Sestavine (za 2 do 3 kozarce po 250 ml):
- 2 veliki rdeči papriki (400 g)
- 3 suhi feferoni
- 4 stroki česna
- 1 majhna čebula
- 2 žlici olja
- 300 g arašidov (nesoljenih)
- 200 ml čiste kurje juhe
- sol in poper
- 1 žlica sesekljanih arašidov
Priprava:
Pripravite tri kozarce in pečico segrejte na 250 stopinj Celzija. Paprike položite na rešetko in jih na sredini pečice pecite približno 20 minut, da na lupini nastanejo mehurji (če imate ventilatorsko pečico, pecite na 200 stopinj Celzija). Nato paprike ohladite, jih olupite, razpolovite, odstranite semena in meso narežite na kose.
V teflonski ponvi krepko opecite feferone. Česen in čebulo olupite in čebulo narežite na obročke. Segrejte eno žličko olja in na njem oboje pražite približno štiri minute, da se zmehča.
Nato papriko, feferone, arašide, čebulo s česnom in preostalo olje obdelajte v električnem mešalniku ali s paličnim mešalnikom.
Pire položite v kozico in ga prelijte s kurjo juho. To zavrite in kuhajte pet minut. Pogosto mešajte. Omako na koncu krepko osolite in popoprajte ter ji primešajte sesekljane arašide. Omako razdelite v kozarce in jih takoj zaprite.