Magazin
79 ogledov

BB Anže: Zidovi so posledica dogodkov iz otroštva

Anže POP-TV-2
Anže bi preplezal tudi steno, če ga Big Brother ne bi spustil iz hiše. Tekmovalec, ki je šov zapustil prostovoljno, o razlogih, zakaj je želel domov.

V katerem trenutku je padla odločitev, da zapustite šov?
Odločitev je padla že v ponedeljek, ampak sva se z Big Brotherjem dogovrila, da še nekaj časa ostanem in počakam do nominacij. Sam sem želel iti ven že prej. Ker v soboto nisem šel, sem se v nedeljo odločil, da grem prostovoljno ven. Rekel sem, da preplezam tudi steno, če mi vrat ne odprejo. 

Vam je žal, da vam niso že prej dovolili iti ven?
Ne, ni mi žal. Zdržal sem več, kot sem pričakoval. 

Povedali ste, da odhajate, ker imate zunaj "nedokončane stvari"? Za kaj gre?
O tem ne govorim. 

Zakaj ste kljub nedokončanim stvarem šli v šov BB?
V hišo sem šel iznenada, bilo je iz danes na jutri. Sem velik perfekcionist in imam zelo nerad odprte zadeve. Mami sem pustil seznam stvari, ki jih je morala narediti namesto mene, ker jaz nisem mogel nanje vplivati med bivanjem v šovu. 

Je mama uspela obkljukati vse stvari na seznamu?
Mislim, da je glavne stvari uredila, se pa morava danes še dobiti in pogledati. 

Držali ste se v ozadju. V nagovoru sotekmovalcem ste povedali, da se težko odprete drugim. Zakaj?
Tri dni, ko sem bil v skritem delu, sem si še bil podoben. Malo preveč sem z rezervo stopil v šov. S punco sva se prej dogovorila, kaj lahko počnem in kaj ne. Ko sem prišel v glavni del hiše, smo bili sprejeti, kot da smo nezaželeni. Tudi mi smo jih hoteli malo razbiti, s tem da smo hoteli prestaviti njihova ležišča. Gregorjev odhod je sostanovalce presenetil. S Sašo sva se ujela, ampak je ona potem zapustila šov.

Kar naprej sem razmišljal o nedorečenih stvareh, kar me je zelo motilo. Glavni razlog so posledice iz otroštva, zaradi česar imam ogromno zidov okrog sebe, preko katerih ne morem. 

Dejali ste tudi, da o tem ne želite razpravljati, ker nočete, da bi se zunaj komu smilili. O čem ste govorili?
Nočem, da bi gledalci rekli, da igram na čustva tako kot Alen in Simon, ampak to je bila njuna vloga. Ne maram, da se komu smilim. 

Imate slabo vest da ste šov zapustili prostovoljno glede na to, da so gledalci v soboto odločili da ostanete v šovu in za vas glasovali?
Mogoče mi je en procent žal. Ni pa mi žal za nobeno stvar, ki sem jo v šovu storil. Mogoče bi se moral včasih Eriku bolj zoperstaviti in bolj pritisniti na kakšno njegovo šibko točko. Žal mi je, da to nisem storil, ko je Maša šla. To sem jaz – nisem se mogel bolj odpreti, žal. 

Kako gledate na Erikove besede po Mašinem odhodu? Zmerjal vas je z lenobo, mamino mazico in leno ritjo …
Temu sem se nasmejal, ker sem to pričakoval. Kot sem že povedal Alenu in ostalim, že štiri leta živim sam v študentskem delu, dopoldne hodim na faks, popoldne delam. Živim čisto sam, včasih mi starši priskočijo na pomoč z nekaj žepnine, to je pa vse.

Nikoli v življenju nisem nikogar prosil za stvari, nikoli nisem želel pomoči. Sovražim ljudi, ki so odvisni od staršev ali kogarkoli drugega. Če si dovolj star in zdrav, lahko poskrbiš sam zase. 

Kakšno je vaše mnenje o Eriku?
Negativno. Je alfa samec, ki misli, da je hiša samo njegova. Ne dopusti, da bi se svet vrtel okoli drugih. Jadranka in Maša sta bili za njega bog in batina, nihče se ju ni smel dotakniti. To smo videli, ko je Dragan hotel iti tja spat in ko je Dragan Jadranko provociral – to ni bilo zaničevalno provociranje, ampak vse v smislu smeha. Očitno je bilo tudi na nominacijah, ko je Erik nominiral Simona samo zato, ker naj bi mu Simon zavidal, ker se druži z Mašo. 

Se boste z njim soočili, ko bo šova konec?
On je zame zaključeno poglavje. 

Od koga se niste poslovili in zakaj? 
Vsakemu sem dal roko. Eriku je ne bi dal, tudi če bi ostal. Ko mi je Big Brother sporočil, da imam samo še pet minut, so Jasmin, Erik in Jadranka šli ven, ostali pa so se normalno poslovili, kot se spodobi. Če bi Jasmin ali Jadranka prostovoljno zapustila šov, bi se jaz normalno poslovil od njiju. Spodobilo bi se. Ampak tako kot Mirela pravi: "I don’t give a fucking shit" (Dol mi visi, op. p.). 

Mireli ste takoj po prihodu namignili, da je Marko zunaj ne čaka. Zakaj?
Med vrsticami sem ji povedal. Ko sem zunaj bral komentarje o tem, kaj jo čaka, ko pride iz šova, se mi je ženska enostavno zasmilila. Predstavil sem ji zadevo, kot da bi bila moja mama. Na lep, zdrav način sem ji hotel povedati, kako jaz gledam na te stvari. Sama razlika v letih ni problematična. Problematično je to, da je ona stara 40, on pa 20 in da on nima začrtanega življenja, dokončane šole, ona pa ima družino. 

Mislite, da je Mirela razumela, kar ste ji želeli povedati?
V tistem trenutku je bila malo v šoku. To je bilo po Sašinem odhodu. Erik in Maša sta prišla do nje in ji rekla, da sem jo opravljal in govoril grde stvari o njej. Rekel nisem nič takega, kar ji ne bi povedal tudi v obraz. V bistvu sem ji v obraz še več povedal. To je bil vzrok, da sva se sporekla. Poklicala me je na stran in zahtevala odgovore, ki sem ji jih dal. Med zadnjo nalogo se je videlo, da sva si bila na čistem in da sva spletla nek prijateljski odnos. 

Kakšno je vaše mnenje o njej?
Dokler se ona z Markom ni zapletla, se mi je zdela kot ena povprečna ženska. Po tem in po vseh prepirih sem si mislil, da mora biti zmešana ženska. V zadnjih 14 dneh pa se je povsem spremenila, z nikomer se ni kregala. Delala se je izključno norca iz same sebe. Take zgodbe je pripovedovala, da smo se skoraj poscali.

Imam mešane občutke, a zadnjih 14 dni prevladujejo pozitivni občutki. Nimam nič kaj grdega za povedati o njej, tako kot ljudje, ki so zunaj in ne poznajo celotnega ozadja. 

Kaj nam lahko poveste o punci, ki vas je čakala zunaj? Kakšno je bilo prvo snidenje po prihodu domov?
Bilo je zelo čustveno. Zagledal sem njo in mami. Najprej sem mami objel, ampak sem ji rekel, da bo že počakala. Nato sem skočil v objem punci, opravila sva obveznosti, ki sva jih morala in si obljubila, da ne greva več nikoli za toliko časa narazen. Mislim, da sem v šovu preveč povedal o njej. Ne želim tega preveč obešati na velik zvon. 

Kateri je bil najlepši trenutek v šovu?
Ko je bil klan in je Mirela imela vlogo, v katero se je tako vživela, da sva se s Sašo skoraj poscala od smeha. Mislil sem, da mi bo srce ven padlo, tako sva se smejala. Zvečer ko smo šli spat, nismo mogli spat. Mene je že malo moška stvar matrala in sem imel že malo nagajive misli. To so bili tisti najlepši trenutki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.