Magazin
16 ogledov

Bi imeli dvojčka? Jejte krompir!

Dvojčki so tudi pri nas vse pogostejši. Žurnal24 main
Ljudje si želijo dvojčkov iz različnih razlogov. Nekateri bi imeli dva otroka, a le eno nosečnost, spet drugim se zdi pojav preprosto čudežen, tretji pa bi le imeli veliko otrok.

Spodaj je nekaj napotkov Robin Elise Weisski, strokovnjakinje na področju nosečnosti in porodov, ki kljub spremenljivim stopnjam učinkovitosti lahko pripomorejo k temu, da tudi sami doživite čudež. Seveda pa napotki ne predstavljajo zagotovila za večplodno nosečnost, zato jih bolj kot kaj drugega vzemite kot zanimivost.

Jejte krompir

Obstajajo določene kulture, ki imajo več dvojčkov kot druge. Za ljudi, ki jim pripadajo, je značilno, da jedo veliko "jama", posebne vrste sladkega krompirja, ki uspeva predvsem v Afriki, Južni in Srednji Ameriki ter Aziji in je lahko bele, rumene, rožnate ali vijoličaste barve. Krompir je mogoče dobiti tudi pri nas, obstaja pa teorija, ki pravi, da določene sestavine, ki jih krompir vsebuje, pripomorejo k temu, da se ženski pod prsmi razvijeta dve bitjeci.

Zanosite starejši

Čeprav so za nosečnost primernejša zgodnja leta, saj kasneje zaradi starosti lahko pride do številnih zapletov, pa velja teorija, da starejši kot ste, večja je verjetnost, da boste noseči z dvojčki. To se zgodi, če pri ovulaciji dozorita dve jajčeci, ki sta oplojeni z dvema spermijema, lahko pa se eno jajčece razcepi na dva enaka zarodka.

Obstajajo posebna zdravila

Zdravila za spodbujanje ovulacije se sicer uporabljajo zgolj za predpisan namen, dejstvo pa je, da se pri tistih, ki jih jemljejo, možnost, da bodo imeli dvojčke, trojčke in tako dalje, bistveno poveča. Zdravila namreč povzročijo, da istočasno dozori več jajčec. Če bi se torej oplodila štiri jajčeca, bi lahko spočeli četverčke, kar pa bi bil že kar velik zalogaj, kajne?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.