Magazin
271 ogledov

Big Brother: To je Alenu očitala noseča partnerka

alen Saša Despot
Finale je v sredo za las zgrešil tudi Alen, ki meni, da Mirela ni tako iskrena, kot pravi.

Je Big Brother izpolnil vaša pričakovanja?
Big Brother je več kot izpolnil moja pričakovanja. Pričakoval sem veliko preobratov in čustvenih odzivov ter tudi samospoznanj. Najbolj sem bi presenečen nad tem, da so čustva v šovu vsaj 100-krat močnejša kot v realnem svetu.

Kaj ste spoznali o sebi?
V šovu se nisem želel spremeniti. Spoznal sem, da sem dovolj močen, da mi je to uspelo.

Kaj si obetate od nastopa v šovu?
O tem nisem razmišljal. Upam, da se mi bo ponudila kakšna priložnost, a se s tem še ne bom ukvarjal. Naj se stvari poležejo, da sploh dojamem, da se mi je vse to dogajalo.

Zdelo se je, da v sredo niste pričakovali odhoda. So naša opažanja pravilna?
Že pred dvema tednoma sem spakiral kovčke, saj sem pričakoval, da se bo moja zgodba v šovu zaključila že prej. Sem bil pa presenečen nad tem, da je Jadranka izpadla pred mano. Prišel sem daleč. Želel sem si zmage, nisem pa razočaran.

Kaj ste sinoči po odhodu iz studia še počeli?
Ker je moja partnerka noseča, smo z mojimi najboljšimi prijatelji odšli k nam domov, kjer smo se pogovarjali o njihovih vtisih. Padale so lepe besede, zato sem zelo zadovoljen.

Kako je vaš nastop komentirala partnerka?
Imela je pripombo, da sem se preveč razdajal za druge in nisem dovolj razmišljal o sebi.

Ko ste Poloni v spovednici razlagali o svoji preteklosti, so bili komentatorji v Big Brother klubu mnenja, da si želite pozornosti. Je temu tako? Ste želeli pri gledalcih vzbuditi usmiljenje?
Daleč od tega. Večkrat sem poudaril, da se dogajajo še hujše zgodbe. Moja želja je bila, da se ljudem odprejo oči, jih motivirati, da se lahko spet postavijo na noge in da obstajajo tudi dobri ljudje. Nikoli nisem želel igrati na karto usmiljenja. Življenje me je naučilo, da ne prideš nikamor, če se smiliš samemu sebi.

Za vami je težka preteklost. Kakšen odnos imate sedaj z očetom?
Z njim že približno sedem let nisem v stikih. Ker imamo skupne prijatelje, vem, kje se nahaja. Zdaj naj bi bil v Nemčiji.

Bi se z njim spet želeli zbližati?
Na začetku, še preden smo prekinili stike, sem z njim poskušal izboljšati odnos. Ker ni pokazal interesa, sem se odločil, da stike prekinem.

Vaš oče se je znašal nad vašo mamo. Se je tudi nad svojimi otroki?
Mama je bila zelo dolgo časa edina tarča. Ko sem malo odrasel, pri 13 letih, in sem se mu upal zoperstaviti in braniti mamo, pa se je začel znašati tudi nad mano. Fizično me je napadel dvakrat. Do prihoda policije sem ga moral nekajkrat držati.

Zakaj ga mama zaradi družinskega nasilja ni ovadila?
Takrat so bili drugi časi. Želeli smo si le, da se to konča. Mama je bila takrat pod velikim stresom tudi zaradi brata, ki je bil nedonošenček. Takšnih postopkov v tistem času ne bi mogla speljati.

Sta sedaj ločena?
Da, ne živita več skupaj od mojega 18. leta, ko me je vinjen fizično napadel.

V šovu ste se izkazali v vlogi psihiatra – med nalogo in tudi sicer. Vas je kdaj zanimala takšna kariera?
Moji prijatelji me večkrat vprašajo za nasvet in rad jim prisluhnem. Že veliko ljudi me je to vprašalo. Prej o tem nisem razmišljal, morda pa bom v tej smeri začel razmišljati sedaj.

Morda televizijska oddaja Alen svetuje?
Mislim, da bi bila slaba gledanost in bi se oddaji reklo Alen pametuje.

Da pametujete, so vam očitali gledalci. Kako to komentirate?
Komentarji, ki so nam jih pokazali v hiši, me niso ganili. Tudi sedaj jih ne bom bral. Naj pridejo v hišo, da bodo doživeli, kar smo mi doživeli. Potem pa naj komentirajo …

Kako ste gledali na svojo prvo nalogo, ko sta morala s Simonom igrati homoseksualni par? Kaj je bilo najtežje?
Najtežje je bilo to, da ostalim nisva smela povedati, da naju zunaj čakajo ljubljene osebe in da sva se v šov prijavila zaradi njih in ne zaradi sebe. Gnala naju je želja po tem, da jim ponudiva boljše življenje. Sicer sva se v vlogo težko vživela, saj so bile naše predstave o homoseksualci precej stereotipne. Nisem pa imel nobenih moralnih zadržkov, saj sem se zavedal, da je to šov.

Sotekmovalci so povedali, da je bil Simon bolj prepričljiv. Kje videti razlog za takšno mnenje?
V Simonovi odlični drži. Odločil se je, da bo uporabil stereotipne gibe, jaz pa sem sklenil, da se bom obnašal čisto normalno.

Kakšno je vaše mnenje o finalistih? Si vsi zaslužijo finale?
Ja, veliko so prestali. Pesti držim tudi za Dragana, najbolj pa zmago privoščim Jasminu.

Dragan je na lestvici priljubljenosti na prvem mestu. Kako to komentirate?
Ljudem so všeč provokacije, ki popestrijo šov. Že v šovu se mi je zdelo, da se bo Dragan ljudem zasmilil, ko so ga napadli Jasmin, Erik in Alma. Razlog pa je tudi v tem, da je v šov prinesel nekaj novega in svežega. Je zelo zanima oseba.

Z Mirelo sta si skočila v lase. Kako komentirate njen nastop v šovu?
Do njenega obnašanja sem bil zadržan, saj ima otroke. Vsi smo videli, da bi naredila vse za šov in premalo razmišlja o posledicah. Če pa o njih že razmišlja, pa se zdi, kot da natanko ve, kdaj mora o tem spregovoriti. Ne vem, ali res tako dobro igra ali je res zmožna takšnih čustvenih preskokov.

Mirela pravi, da je najbolj iskrena. Vi se očitno s tem ne strinjate.
Mirela je bila prvi 10 tednov drugačna kot zadnji mesec. Se z vsemi razumeti, tudi s tistimi, ki si jih prej popljuval … V to ne verjamem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.