Magazin
244 ogledov

Bill Cosby je kriv spolne zlorabe

Bill Cosby epa
Porota se je odločila v prid sedaj 64-letne tožnice.

Porota v kalifornijski Santa Monici je na civilnem sodnem procesu nekdanjega televizijskega zvezdnika Billa Cosbyja spoznala za krivega spolnega napada na takrat 16-letno Judy Huth v Playboyevi graščini leta 1975. V zapor ne bo šel, ampak bo moral tožnici plačati 500.000 dolarjev.

Porotniki so sklenili, da je danes 84-letni Cosby namenoma povzročil škodljiv spolni stik s Huthovo, za katero je moral vedeti, da je mlajša od 18 let. Cosby je bil sicer že obsojen na zaporno kazen zaradi spolne zlorabe ženske v Pensilvaniji, vendar pa je državno vrhovno sodišče obsodbo pred letom dni razveljavilo.

Cosbyja na sojenju v Santa Monici ni bilo, porota pa je videla le videoposnetek njegove izjave pod prisego, v kateri je zanikal spolno zlorabo Huthove. Njegov tiskovni predstavnik Andrew Hyatt je napovedal pritožbo.

Cosby je srečal Huthovo in njeno sošolko iz srednje šole na snemanju filma in ju je nekaj dni kasneje odpeljal na zabavo v Playboyevo graščino. Huthova je pričala, da ji je v spalnici rinil roko med noge, izvlekel svoj spolni organ in jo silil, naj ga zadovolji.

Huthova je tožbo vložila šele leta 2014, potem ko so igralca podobnih dejanj obtožile številne druge ženske.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.