Magazin
27 ogledov

Billy Elliot nesporni zmagovalec Broadwaya

Mladi zvezdniki muzikala Billy Elliot. Žurnal24 main
Triinšestdeseta podelitev broadwayskih nagrad tony je minila v znamenju dobrih starih zvezd, kot so Elton John, Dolly Parton in Liza Minnelli, ter v znamenju zmagovalca, muzikala Billy Elliot.

Muzikal Billy Elliot je nastal po z oskarjem nagrajenem istoimenskem filmu, ki govori o dečku, ki želi postati baletni plesalec. A temu v majhnem angleškem mestu niso naklonjeni, saj naj bi bilo to le za deklice.

Glavni "krivec“ je Elton John, ki je predlagal broadwaysko upodobitev in je zanjo napisal celo glasbo. Muzikal je podrl vse rekorde pri prodaji vstopnic in njegovi ustvarjalci niso skrivali navdušenja. "Muzikal smo na odrske deske postavili v času gospodarske krize, kljub temu ste odprli denarnice in srca in zato vas ljubimo," je na odru vzkliknil Elton John.

Deset tonyjev

Rekord pa je Billy Elliot postavil tudi pri glavni vlogi; kar trije igralci iz muzikala so si razdelili nagrado za najboljšo glavno vlogo – David Alvarez, Trent Kowalik in Kiril Kulish. "Vsem otrokom, ki si želijo plesati, sporočamo – ne obupajte," je bil navdušen Kulish.

Muzikal je prejel tonyja še za stransko moško vlogo, glasbo, zvok, orkestriranje, osvetljavo, scenografijo in koreografijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.