Magazin
119 ogledov

Bilo je nekoč: "Dašo so shirali, da je bila rumena v obraz"

Blaž Jerač Planet TV
Blaž Jerač, izpadli tekmovalec šova Bilo je nekoč, je brez dlake na jeziku pokomentiral dogajanje v dvorcu.

Kako, da sta z Bredo za troboj izbrala Emanuelo in ne Mira, ki se vama je izneveril in že snoval nova zavezništva?
Emanuelo sva izbrala, ker je ona prišla na novo. Miro pa je kljub vsemu nekaj naredil za skupino, zato si foruma ni zaslužil, čeprav sem kasneje ugotovil, da Miro igra vlogo parazita. 

Kako to mislite parazit? Zaradi česa?
Miro je na nek način izdal zavezništvo in koval nova zavezništva in celo to, da sva šla midva v forum. Glavni interes mu je bil, da gre eden od naju domov. Še najbolj Breda, da bi tisti goldinarji šli na njegov kupček. Če se greš neka zavezništva, je treba skupaj držati do konca. V šovu si moraš najti zaveznike, če želiš nekam priti. 

A bolj kot zaveznike ste si vi nakopali sovražnike.
Na začetku sem imel en dan zamude in to se je poznalo, saj so se vsi že spoznali, jaz pa sem svoje zaveznike poiskal v ljudeh, ki so bili proti štajerskem klanu. Glorijo, Bredo, Dašo in Mira, ki ga ni nihče maral, saj je igral to vlogo parazita.

Zakaj je bil štajerski klan tako osovražen?
To, kar je štajerski klan na začetku delal Gloriji in Daši, je že skoraj psihopatsko. Recimo deljenje hrane. Dašo so tako shirali, da je bila prav rumena v obraz. To je bilo Tinino manipuliranje. To ni bilo normalno. Res, da ni bilo hrane, a tudi tisto, ki je bila, so si razdelile tako, da so določene dobile več. Daša in Glorija sta bili vedno zadnji v vrsti. Jaz sem vedel, da se s takšnimi ljudmi ne morem povezati. To je na meji s psihopati.

Imeli ste nekaj hudih sporov. Z Gvidom, Adisom, pa tudi Davidom.
Normalno, da imaš spore, če si z enimi in istimi ljudmi skupaj 24 ur na dan. Že doma nimaš družine, ki se ne bi kregala, kaj šele tukaj, ko je bilo na kupu toliko različnih značajev. Sicer smo se nekaj kregali, vendar smo imeli tudi čiste račune, kar je na koncu najbolj pomembno. Zamera te nikamor ne pripelje, s tem najbolj škoduješ samemu sebi.

Kaj pa vaša izjava Adisu, ki so jo v šovu označili za sovražni govor?
Adisu sem se za to izjavo opravičil, ni mi pa žal, sej je za to sam prosil. Name se je spravil z agresijo, kar je v šovu strogo prepovedano.

Se vam zdi, da je dobil premilo kazen?
Realno so pravila jasna. Nasilje je strogo prepovedana, medtem ko je to, kar mi govorimo, praktično del šova. V šovu se moraš kregati in ustvarjati neka dogajanja. Obtožili so me sovražnega govora, ko sem razložil, kaj beseda proklet pomeni, so me pa vsi le gledali. 

Čeprav ste v šovu tekmovalce pogosto spravljali v dobro voljo, pa vas je povsem potrlo, ko ste bili kaznovani z okovi. Je bilo res tako težko?
Bili so zelo nadležni, ključen problem je ta, da ne moraš spati, pa tudi gibati. Nato se še drugi šalijo na ta račun, kar res vpliva na živce. Mislim, da drugi tekmovalci tega trpljenja ne bi prenesli. Razjezilo me je tudi to, da sem bil spet kaznovan le jaz, kar se mi ni zdelo pravično, a igra je igra.

Ste velik domoljub, je tako?
Imam neko svojo ideologijo. Mislim, da imamo Slovenci neko svojo identiteto, ki pa si jo ne priznavamo oziroma je naša identiteta usmerjena v drugo svetovno vojno ... Levi, desni, domobranci, partizani. V slovenskem političnem prostoru dobiš občutek, da se za to, kar smo zahvaljujemo nekim drugim imperialistom, čeprav bi se morali zahvaliti sami sebi. Nič nam ni bilo podarjeno, vse je bilo izborjeno s krvjo. Imamo zgodovino, že iz časa Karantanije, ki se je ne zavedamo.

Kdo vas je navdušil za zgodovino?
Mislim, da bi se mogel vsak človek vprašati, kdo je in kaj je, ker samo takšen človek je lahko uspešen in to velja tudi za narod. Mi moramo vedeti, kdo smo, in šele takrat bomo videli, česa smo sposobni. Poanta napredne vlade je, da ne širi nacionalizma kot nekega sovraštva, temveč ima izoblikovan duhovni nivo, ki temelji na ljubezni do družbe, nacionalizmu. Taka družba je uspešna, ker ima interese po napredku v neki družbi. Če bi me vprašali, ali sem levi ali desni, bi rekel, da zagovarjam stališče razuma. Boris Pahor je tak fascinanten primer in mislim, da ga bodo prihodnje generacije še slavile.

V šovu je kar nekaj deklet, vam je bila kakšna simpatična, ste v šovu pogrešali to žensko bližino?
Sigurno si v izolaciji in to je problem, a nič bistvenega. V šovu s tem nisem imel težav in se tudi nisem v nobeno zaljubil, so bile pa vse simpatične.

Kaj vas je v življenju najbolj zaznamovalo?
Težka so pota gospodova, vsi imamo svoje križe. Zagotovo je problem mladih zaposlitev, saj niso ravno lepi časi. Če nimaš zaposlitve, ni denarja in če ni denarja, se začnejo tudi druge težave. Nisem edini.

Kdo mislite, da bo zmagal?
Mislim, da bodo v finalu David, Tina, Breda in Miro. Najboljša manipulatorka v šovu pa je Tina, ki dejansko vleče vse niti. Če si se njej zameril, si se vsem.

Bi se tudi v tretje vrnili v šov?
Mislim, da se to ne bo zgodilo, bi se pa z veseljem vrnil in se naučil še česa novega.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.