Magazin
141 ogledov

Bilo je nekoč: V šovu se je rešila zahrbtne bolezni

Sara Duh Planet TV
Iz šova Bilo je nekoč je izpadla Sara Duh, ki je za Žurnal24 spregovorila o bolezni, ki bi bila zanjo lahko usodna.

Ste veseli, da ste spet v letu 2016?
Zelo vesela sem. V šovu je bilo hudo. Bilo mi je težko, ker sem bolj "punčkasta“. Nisi mogel skrbeti za higieno, ni bilo telefona, nismo imeli cigaret ... Katastrofa!

Kaj je bila prva stvar, ki ste jo naredili, ko ste prišli domov?
Takoj, ko sem zapustila šov, sem prižgala telefon, nato pa cigareto. Doma pa sem najprej objela družino, ki sem jo zelo pogrešala.

V forumu ste se pomerili z Gvidom in Adisom. Vas so sicer v forum z glasovanjem poslali ostali tekmovalci. Kaj pravite na njihove razloge? Ste bili razočarani?
To sem pričakovala. Najbolj presenečena – v pozitivnem smislu– sem bila na Nikijevo izjavo. Rekel je, da mora izbrati mene, čeprav sem bila ta teden zelo pridna.

Zakaj ste pričakovali, da boste šli v forum?
Vsem sotekmovalcem sem vedno vse povedala v obraz, zato sem bila najmanj priljubljena. Poleg tega sem se družila z Adisom in Tino, kar večini ni odgovarjalo.

Na zadnjem izzivu ste morali pojesti prav poseben meni. Na prvem krožniku so se skrivali trije pekoči feferoni, na drugem mačja hrana in na zadnjem ličinke. Kaj je bilo najtežje pogoltniti?
Ličinke. Vsa čast Gvidu, ki je vse pojedel. Adis sploh ni želel poskusiti. Jaz sem se trudila. Ena ličinka mi je počila v ustih. Mislila sem, da bom bruhala.

Enega od večjih sporov – med Milanom in Adisom - ste zanetili vi, ker ste Adisu povedali, kaj se o njem govori. Niki vas je zaradi tega napadel. Kako gledate na to?
Res je, da sem spor jaz zanetila. Ne zdi se mi logično, da je njihov klan pred mano obiral Tino in Adisa, s katerima sem se največ družila. Tega ne razumem. Mislim, da je Milan vedel, da bom Adisu vse povedala, ker se mi ne bi zdelo pošteno, da pred njima to skrijem. Nikijev odziv je bil obupen. Vstal je in se drl name.

Ste se ga takrat kaj ustrašili?
Nikogar se nisem bala. Vedela sem, da se me ne sme dotakniti.

Preden ste vstopili v šov vam je bila Tina antipatična. Zakaj ste o njej spremenili mnenje?
Ja, zunaj mi ni bila všeč. Ko sem prišla v šov, pa sem videla, kakšen človek je in kako lepo me je sprejela. Vsa čast, da je takšna oseba, kot je. Veliko je namreč pretrpela. Ko sem se zlomila, mi je stala ob strani. Neverjetna je.

Zakaj se z Bredo nista ujeli?
Nisva se razumeli zaradi kuhanja. Njej ni bilo jasno, da znam pri devetnajstih letih že vse skuhati, ona pa pri 50 letih ni sposobna narediti palačink ali speči štrudlja. Povedala sem ji svoje mnenje, kar ji ni bilo po godu, čeprav je vedela, da imam prav. Bila je užaljena. Takrat se je spor začel in nadaljeval do konca šova.

Vam je žal za kakšno izrečeno besedo?
Niti za eno. To sem jaz. Nisem zahrbtna. Če me ne sprejmejo, me pač ne sprejmejo.

Pred vstopom v šov ste tudi rekli, da vam je Adis všeč. Se je med vama kaj dogajalo?
Res sem to rekla, a se med nama ni nič zgodilo. Ima dekle. Besede so nekaj, dejanja pa spet nekaj drugega.

Gvido in David sta samska. Vam je bil kateri od njih všeč?
Ne bom rekla, da sta grda, nista pa moj tip. Sta pa simpatična.

Vam je kateri od njiju dvoril?
Z Gvidom sva se dobro ujela, a mi ni dvoril. Pri Davidu sem sicer dobila občutek, da sem mu všeč, ni pa se mi poskušal preveč približati.

Ste v šovu shujšali?
Glede na to, da sem navajena na dan pojesti le pet jabolk, v šovu nisem shujšala. Jedli smo same ogljikove hidrate, tako da je bilo shujšati skoraj nemogoče …

Z zdravjem ste imeli v preteklosti veliko težav. Kaj se je z vami dogajalo?
Zaradi kontracepcijskih tabletk, debelosti in kajenja se je pri meni 21. maja 2014 pojavila pljučna embolija. Štiri dni pozneje sem morala v bolnišnico. Niso vedeli, ali bom preživela. Na srečo se je dobro izteklo. Zdravnik mi je rekel, da moram shujšati. Pretiravala sem in zbolela za anoreksijo. Spet sem pristala v bolnišnici. Težko je bilo.

Koliko ste tehtali?
Največ 90, najmanj pa 45 kilogramov.

Kako ste pozdravili anoreksijo?
Pozdravila sem se v šovu. Tina in Ema sta me ves dan pitali in začela sem spet jesti!

Kako so vaši starši doživljali čas, ko ste imeli anoreksijo?
Težko jim je bilo. Ves čas sta se obremenjevala. Preživljala sta grozne trenutke.

Kako so komentirali vaš nastop v šovu?
Včasih sem jih nasmejala. Mami ni bila ponosna, ker sem preklinjala. Pred vstopom v  šov me je opomnila, naj pazim na besede, ampak nisem. Sicer pa sta me rada gledala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.