Magazin > Bizarno
5 ogledov

100 tisoč funtov za posnetke na YouTubu

Charlie me je ugriznil Youtube
Iščete vir lahkega zaslužka? Idejo lahko dobite pri Britancu, ki je pred leti na YouTubu objavil video svojih dveh malčkov ter si z objavami na tem spletnem portalu prislužil že sto tisoč funtov.

Howard Davies-Carr je ponosni očka dveh malčkov, Harryja in Charlieja. Dečka sta postala slavna, potem ko je njun oče na YouTubu objavil zabaven posnetek, v katerem eden od dečkov drugega ugrizne v prst. Posnetek z naslovom Charlie me je ugriznil v prst – spet! si je ogledalo že 387 milijonov ljudi.

Vodilni pri YouTubu Howardu plačujejo za vsak posnetek, ki ga objavi na spletu, saj spletni portal del izkupička od reklam deli z uporabniki strani, katerih posnetki imajo veliko ogledov. Ker Howard vsakih šest tednov objavi kakšen domači posnetek, si je družina nabrala že kar lepo vsoto denarja. "Imava tri otroke in zbrali smo že dovolj, da jih lahko pošljemo v zasebne šole. Trenutno imamo na računu več kot sto tisoč funtov (oziroma nekaj več kot 115 tisoč evrov), ta številka pa se ves čas veča," je povedal. Nekaj denarja sta zakonca sicer namenila za počitnice, ostali denar pa naložen v banki čaka na izobraževanje njunih otrok.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.