Magazin > Bizarno
20143 ogledov

16-letna misica se je poročila s 50 let starejšim županom, poglej skupno fotko

Kauane Rode Instagram
Ko je bila Kauane Rode staraj 16 let, je večno zvestobo obljubila 65-letnemu politiku Hissamu Husseinu Dehainiju.

Kauane Rode | Avtor: Instagram Instagram
Manekenka Kauane Roda se je znašla v središču pozornosti, ko se je razvedelo, da se je lani, ko je bila stara komaj 16 let, poročila s 65-letnim brazilskim politikom Hissamom Husseinom Dehainijem. Ona je srednješolka, danes 66-letni Dehaini pa je bil in še vedno je župan Araucarije.

Par se je spoznal na dogodku, ki je bil organiziran po izboru Miss Araucaria 2022, na katerem je najstnica zasedla drugo mesto v kategoriji deklet, starih od 15 do 17 let. Kmalu po srečanju sta se poročila.

Njuno razmerje ni nezakonito, saj brazilska zakonodaja moškim in ženskam dovoljuje, da se poročijo pri 16 letih, čeprav je za to potrebna odobritev staršev ali zakonitih skrbnikov, piše The Mirror. Kljub temu sta zaradi starostne razlike deležna kritik. Teh je bilo še zlasti veliko, ko se je razvedelo, da je Dehaini ženini mami dan po poroki omogočil napredovanje v službi. To pa še ni vse. Poroka je koristila tudi Kauanini sestri, ki je po zaslugi svaka dobila položaj mestne komisarke.

Po podatkih organizacije Girls not Brides je v Braziliji poročenih več kot 2,2 milijona mladoletnikov. Flávia Gomes Cordeiro, tožilka v mestu Piauí, je dejala, da za dekleta take poroke pomenijo "gospodinjenje, pomanjkanje strokovne izobrazbe, izključenost s trga dela ter omejevanje mobilnosti in svobode". Medij Hora Brasilia sicer piše, da sta zakona Dehaini "primer prave ljubezni".

Komentarjev 6
  • Herkules 14:23 09.april 2024.

    Zapret pedofila za 30 let!

  • Avatar MS
    MS 11:08 09.april 2024.

    Tu ljubezen zagotovo ne obstaja, gre zgolj za interes te mladenke do denarja in za interes tega pohotnega starca po mladem telesu! A če sta oba zadovoljna => OK