Magazin > Bizarno
27 ogledov

200 evrov kazni za sušenje perila

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Zagrebški pravilnik o komunalnem redu, ki bo začel veljati 15. julija, je razburil prebivalce Zagreba, posebno zaradi visokih kazni za sušenje perila na balkonih in dvoriščih, ki so obrnjeni proti ulicam.

Poleg perila želijo mestne oblasti s pročelij stavb odstraniti tudi klimatske naprave in satelitske antene. Čeprav se Zagrebčani strinjajo z nekaterimi določili novega komunalnega reda, pa večino od njih ocenjujejo kot absurd ali srednjeveški davek.

Župan Milan Bandić je sicer napovedal, da bo mestna skupščina že na prvi naslednji seji umaknila komunalne kazni zaradi nabiranja plastenk in steklenic iz zabojnikov in košev za smeti. "Vsi, ne le berači, bodo lahko zbirali in reciklirali embalažo, ker gre za družbenokoristno delo," je povedal Bandić.

Zbiranje plastenk in steklenic iz smeti je v Zagrebu precej razširjen pojav, ker si številni upokojenci, nezaposleni ali študentje s petdesetimi lipami (šest centov) po kosu embalaže, ki jih odkupujejo večje trgovine z živili, poskušajo izboljšati slab socialni položaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.