Magazin > Bizarno
19 ogledov

35 let brez elektrike

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Francozinja Michele Meyer je v svoji podeželski hiši, ki je od Lyona oddaljena približno 50 kilometrov, prvič po 35 letih dobila elektriko.

Mnogi si življenja brez elektrike ne moremo predstavljati. V dobi računalnikov, mikrovalovnih pečic, televizij in podobnega brez elektrike pač ne gre. Francozinja Michele Meyer pa je 35 let živela brez vsega, kar se nekaterim zdi že samoumevno. Svetila si je s svečami in petrolejkami, kurila na drva, prala na roke. Skratka, živela je življenje, ki je za sodobni čas zelo nenavadno. Zlasti za tako razvito državo, kot je Francija.

Meyerjeva je dolga leta zaman upala na mestni električni priključek, zato si je na koncu namestila električni agregat na sonce. "To ima v sebi nekaj magičnega, nenehno vključujem in izključujem stikalo ter se veselim kot otrok," je povedala 75-letna Meyerjeva.

"Sveče in petrolejke so udobne, vendar mi je bilo s starostjo pri takšni luči vedno težje brati ali plesti," je dejala Francozinja. Njen vnuk ji je pred kratkim podaril tudi hladilnik. "To poletje se moje maslo ne bo stalilo," je še dodala Meyerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.