Magazin > Bizarno
84 ogledov

Amputacija noge zaradi visokih petk

mariah serrano Facebook
Ker je bila zaradi deformiranega stopala obsojena na nošenje superg, je 20-letna Mariah Serrano sprejela zelo ekstremno odločitev.

Kot pravi, je bila vedno ljubosumna na dekleta, ki so lahko nosila visoke petke, sama pa je bila tudi na slovesnih prireditvah vedno v športni obutvi. "Ko so mi povedali, da se bom morala odpovedati svojim sanjam, delu v svetu mode, ker nikoli ne bom smela nositi petk, sem bila na robu obupa. Zdravnik je videl izraz na mojem obrazu in mi predlagal amputacijo noge. Moja mati je bila nad idejo zgrožena," je povedala Američanka z Long Islanda.

V šoli so jo maltretirali

Da je z Mariahino nogo nekaj narobe, so njeni starši opazili že takoj. Ker kot otrok ni imela težav, se niso odločili za operacijo, zato so se težave pojavile kasneje. "Posnemali so mojo hojo in me zasmehovali. Bilo je tako hudo, da so me izpisali iz šole. Najhuje pa je bilo, ko sem morala v supergah na maturantski ples."

Ker se njeno stanje tudi po več operacijah ni izboljšalo, se je lepotička odločila za amputacijo. "Zame je bil ključni trenutek, ko sem izvedela, da je moj najljubši modni oblikovalec Alexander McQueen atletinji Aimee Mullins naredil dve protezi," je še povedala Mariah in dodala, da je bila odločitev za amputacijo ena od najtežjih v njenem življenju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.