Magazin > Bizarno
17 ogledov

Aretiran zaradi poskusa umora mačke

kuhar Shutterstock
Kuhar prestižne restavracije v Hanoiju je po naročilu direktorja restavracije poskušal utopiti mačko ogrožene vrste Prionailurus bengalensis, da bi jo postregel gostom, pri čemer pa so ga zalotili policisti ter ga aretirali.

Direktor restavracije Nguyen To Chien je policistom dejal, da mu je mačko v varstvo zaupal znanec. Ubiti je ni nameraval, dokler si ni eden od gostov restavracije zaželel jedi iz mačjega mesa, je še povedal. Meso 3,5 kilograma težke živali je Chien strankam nameraval ponujati po ceni skoraj 31 evrov na kilogram.

Policisti so kmalu ugotovili, da so bile Chienove besede daleč od resnice. Preiskava je namreč pokazala, da je mačko kupil, in sicer z namenom, da bi jedi iz njenega mesa uvrstil na jedilnik restavracije. Na podlagi teh ugotovitev je policija Chiena aretirala, poroča DPA.

Mačkam vrste Prionailurus bengalensis, prepoznavnim po značilnem kožuščku, ki ga krasijo pike, podobne leopardovim, grozi izumrtje, zato jih je v Vietnamu prepovedano loviti in prodajati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.