Magazin > Bizarno
59 ogledov

Bi si upali kupiti to posestvo?

helikopter Shutterstock
Zdi se, da je vinogradniško posestvo La Riviere zakleto.

Pred nekaj dnevi sta se po podpisu kupo-prodajne pogodbe s helikopterjem smrtno ponesrečila stari in novi lastnik vinogradniškega posestva La Riviere v francoski regiji Fronsac.

Posestvo je kupil Lam Kok, kitajski milijarder iz Hongkonga. Po podpisu pogodbe je bogataš svojo novo pridobitev, grad in 65 hektarjev vinogradov, proslavil, nato pa mu je James Gregoire, od katerega je kupil posestvo, ponudil let s helikopterjem, ki je nato strmoglavilo v reko. Med mrtvimi sta bila tudi Kokov 12-letni sin in prevajalec. Kokova žena naj bi si v zadnjem trenutku premislila.

Ko se helikopter, ki ga je pilotiral Gregoire, po 20 minutah ni vrnil, so poklicali gasilce. Pri iskanju pogrešanih so jim pomagali psi, več potapljačev in dva helikopterja.

Zdi se, kot da je pokrajina zakleta, saj je v letalski nesreči že leta 2002 umrl lastnik La Riviere. Leto pozneje je posestvo kupil Gregoire.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:11 31.december 2013.

    Ko sem bil v St Tropezu , so mi nad glavo stalno brneli helikopteri. Jaz navajen , da pri nas letijo samo na reševalnih akcijah , sem se kar dobro dve uri spraševal , kaj se je moralo zgoditi , ...prikaži več da je v luftu takšna gužva. Pa sem se spomnil 2km dvojno parkiranih Falconov in Lear jetov na aer. v Nici . Dragi novinar , tam se vozijo bogataši z helikopterji do letališča in naprej z avioni. Kaj a mogoče ne bi smel nobeden dol padet al kaj in kakšno vezo ima sedaj prometna nesreča , z samim posestvom ?