Magazin > Bizarno
305 ogledov

Bizarne ideje, s katerimi so zaslužili milijone

pes
1/6
Shutterstock
Če imate poslovno idejo, pa naj bo še tako bizarna, jo poskusite uresničiti. Morda bodo naslednjič pisali tudi o vas.

Doogles

Ko pes Roni Di Lullo zaradi sonca ni mogel ujeti frizbija, je Roni prišla na briljantno idejo – sončna očala za pse. Očala so bila takšen hit, da je Di Lullova kmalu ustanovila lastno podjetje, ki poleg očal prodaja še pasje reševalne jopiče in igrače. Roni zdaj na leto zasluži tri milijone dolarjev.

Clocky

Gauri Nanda se je zjutraj le s težavo zvalila iz postelje. Njen najljubši gumb na budilki je bil zato gumbek za dremež, ki pa lahko marsikoga spravi v težave. Da tega gumba ne bi pritiskala v nedogled, je izumila budilko clocky. Gre za budilko na kolesih, ki se po prvi aktivaciji dremeža odkotali z nočne omarice na drug konec sobe. Tako je morala Gauri že pri drugem zvonjenju skočiti iz postelje, če je želela budilko utišati. Njen izum se zdaj prodaja v 45 državah. Nandova na leto zasluži 10 milijonov dolarjev.

Billy Bob Teeth

Jonah White je na nogometni tekmi opazil moškega z izjemno grdimi zobmi. Izkazalo se je, da so bili zobje umetni in da jih je naredil prijatelj njegovega prijatelja Rich Bailey. Skupaj sta ustanovila podjetje Billy Bob Teeth in njuni zobje so se odlično prodajali. White je zdaj namreč večkratni milijonar. Zaslužil naj bi približno 50 milijonov dolarjev.

Knork

Izumitelj vilice, ki jo lahko uporabite tudi kot nož, je Mike Miller. S tem izumom je zaslužil dva milijona dolarjev.

Pošlji žogo

Michele Sipolt Kapustka je nekoč v trgovini zagledala kup žog, na katerih so bile čestitke. Na eno je prilepila znamko in jo poslala prijatelju, ki jo je tudi dobil. Ko jo je na pošti neki moški vprašal, ali bi lahko tudi v njegovem imenu poslala žogo, je Michele zavohala denar in rodila se je ideja o malo drugačnih čestitkah. Doslej je Michele zaslužila milijon dolarjev.

HeadBlade

Toddu Greenu so že zelo kmalu začeli izpadati lasje. Ko si je nekega dne bril glavo, je pomislil: "Če bi le lahko v roki držal britvico … Britje bi bilo veliko enostavnejše."

In porodila se mu je ideja o HeadBladu, ki jo je Time Magazin označil za najboljšo idejo leta 2000. Greene je s svojim brivnikom zaslužil 7 milijonov dolarjev.

Lucky Break Wishbone

Na idejo o umetni kokošji prsni kosti je prišel Ken Ahroni, in sicer med večerjo na zahvalni dan. Otroci se za kost, ki jo lomijo za srečo, ponavadi prepirajo, kar lahko uniči družinsko slavje. Umetne kosti bi zagotovo rešile problem, je pomislil in se lotil dela. Njegove umetne kosti se zdaj prodajajo v 800 trgovinah.

Grde lutke

Sun-Min Kim in David Horvath sta bila sošolca, vse dokler se Sun ni preselila nazaj v Korejo. Stike sta vzdrževala prek pisem in v enem je David svoji prijateljici narisal oranžen stvor in ga poimenoval Wage. Sun mu je stvorček sešila in mu igračko poklonila. David je darilo nesel v neko azijsko trgovino v Los Angeles, kjer so se kupci zadnjo grebli. Sun je igračke šivala več mesecev, prodale pa so se v enem dnevu. David in Sun, ki sta zdaj poročena, sta z idejo zaslužila sto milijonov dolarjev.

Gosja policija

David Marcks je delal na golf igrišču, kjer mu je 600 gosi paralo živce. Da bi jih za vedno odgnal, je kupil psa in ga naučil nekaj trikov. Njegovo šolanje je bilo zelo uspešno, saj so gosi za vedno izginile.

Za njegovo idejo so izvedeli lastniki drugih golf igrišč in ga zaprosili za pomoč. Imel je toliko dela, da je pustil službo in ustanovil gosjo policijo. Po ZDA ima kar 11 podružnic s skupno 38 psi. Na leto zasluži skoraj tri milijone dolarjev. "Le kdo bi si mislil, da lahko med igro s psom zaslužiš milijone," je nekoč izjavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.